EDISYON:

Efkan Ala: 1'i ağır 3 asker yaralı

Yeni Şafak
15:0425/08/2016, Perşembe
G: 25/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Saldırıda 3 askerin yaralandığını belirten Ala, Kılıçdaroğlu'nun güvenli araçlarla istediği yere götürüleceğini söyledi. Ala, saldırıyı PKK terör örgütünün gerçekleştirdiğini açıkladı.

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı.



Artvin programı kapsamında Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.



İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Saldırının PKK tarafından yapıldığını söyleyen Ala'nın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Kılıçdaroğlu belediye programına katılmak üzere seyir halindeyken konvayun öncülüğünü yapan jandarma aracına saldırı yapılmıştır aracı kulanan er başından ağır yaralanmıştır. İki askerimiz de hafif şekilde yaralandı. Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştük durumu iyi büyük bir üzüntü duyduğumuzu kendilerine illetiik. Orada kritik bazı unsurlar var tedbirler alınmıştı Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Bundan sonra hem operasyon açısından hem seyahati açsıından gerekli tedbirler alındı. Bölgeye helikopter gönderdik.



Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı.












#Efkan Ala
#Kemel Kılıçdaroğlu
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.