|

Elektronik zehre kıskaç

Dumanla mücadelede elektronik sigaralar da önemli bir yer tutuyor. Sadece bu yıl gümrüklerde 1 milyon 605 bin kaçak elektronik sigara ele geçirildi. Satış aşamasında yakalananlarla birlikte bu rakamın 2 milyonu aştığı tahmin ediliyor.

Ali Kürşat Büyükada
04:00 - 11/06/2024 Salı
Güncelleme: 02:19 - 11/06/2024 Salı
Yeni Şafak
Elektronik sigara.
Elektronik sigara.

Türkiye'de özellikle 2021 yılından sonra gençler arasında kullanımı yüzde binden fazla artan elektronik sigaralar için önlemler artırılacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da elektronik sigaraya karşı tedbirlerin artırılacağına vurgu yaparken yeni çalışmaların önü açılıyor. 2024 yılının başından itibaren 1 milyon 605 bin 462 adet elektronik sigara yakalandı. Sadece gümrüklerde 1,6 milyon yakalaması yapılan elektronik sigaranın ülkeye girişinin ardından satış esnasında da yakalanmasıyla bu sayının 2 milyondan fazla olduğu varsayılıyor. Ancak yakalanamayan ve kullanımda olanlarının sayısının çok daha fazla olduğu belirtiliyor.

GEÇEN YIL 8 MİLYON ADET YAKALANDI

2023 yılında 8 milyonun üzerinde elektronik sigara yakalaması yapılırken rekor da bu sayı ile geçen yıl kırılmış oldu. 500 TL’den başlayan fiyatlar ile satılan e-sigaraların fiyatı binlerce liraya ulaşıyor. Kullan-at veya yeniden doldurulabilir modelleri bulunan elektronik sigaraların için doldurulan sıvı nikotin hem cebe hem de sağlığa normal sigaradan bile daha fazla zarar verdiği bildiriliyor. Akciğerlerde su toplanması, kanser ve birçok farklı etkisi tespit edilen e-sigara ve sigara yüzünden yılda 85 bin kişi vefat ediyor.



#Sigara
#Elektronik Sigara
#Operasyon
23 gün önce