EDISYON:

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda çatırdamalar başladı: Gülten Kışanak'tan TİP'e seçim tepkisi

03:083/04/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
HDP'li Gülten Kışanak, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) 'baraj' tepkisi gösterdi.
HDP'li Gülten Kışanak, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) 'baraj' tepkisi gösterdi.

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken içinde HDP'nin de bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nda da çatırdamalar başladı. HDP'nin tutuklu eski belediye başkanı Gülten Kışanak, PKK terör örgütünün yayın organı Yeni Yaşam gazetesinde yayınladığı yazısında, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a seçim barajı üzerinden, "Öyle görülüyor ki, Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı niteliğinde değil. Ortak cumhurbaşkanı adayı yok. Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir." sözleriyle tepki gösterdi.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler her geçen gün yaklaşırken, terör örgütü sempatizanlarının doluştuğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nda da çatırdamalar başladı.

Terörden tutuklu eski HDP'li Gülten Kışanak, terör örgütü PKK'nın yayın organı Yeni Yaşam gazetesinde yayınladığı yazısında, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ı hedef aldı.

"Bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değil"

Baş'ın açıklamaları üzerinden ittifakı eleştiren Kışanak, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçim ittifakı niteliğinde olmadığını ifade ederek, "Ortak cumhurbaşkanı adayı yok. Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir." dedi.

"İttifakta olmak TİP için yüzde 7 barajını ortadan kaldırıyor"

Yazısının devamında TİP'in oy oranı üzerinden Erkan Baş'ı eleştirmeye devam eden Kışanak şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Erkan Baş, artık baraj kaygısı olmadığı için çok oy alacaklarını söylüyor. Evet, ittifakta olmak TİP için %7 barajını ortadan kaldırıyor ancak, barajı Kürtler yıllarca büyük emekler vererek, bedel ödeyerek anlamsız hale getirdi. HDP 7 Haziran’da barajı yıktı."



#Gülten Kışanak
#Erkan Baş
#Emek ve Özgürlük İttifakı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.