
Burdur'da 8 Şubat 2024 tarihinde eski eşi tarafından kaldığı otelde silahla vurulup bıçaklanan Özlem Şımarık'ın ölümüyle ilgili 5'i tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasında katil zanlısı eski kocaya boşandığı eşini tasarlayarak kasten öldürmek suçundan takdir indirimi uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken diğer 8 sanıktan 6'sına suçluyu kayırma ve yardım suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden katil zanlısı Tarık Yılmaz ve yardım ettiği iddia edilen Erdal A., Kazım Ö., Mehmet Ç., Mustafa S., Şaban A. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken Meryem S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturmanın derinleştirilmesinin ardından Tarık Yılmaz'a yardım ettiği tespit edilen Meryem S. ve azmettirici olmakla suçlanan Adem S. (36), ve Gökay S.(33) 14 Mayıs günü gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Yargılamanın 25 Aralık 2024 tarihinde görülen birinci duruşmasında ise tutuklulardan Kazım Ö. ve Mustafa S.'nin, 26 Şubat 2025 tarihinde görülen ikinci duruşmada ise Meryem S. ve Gökay S.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti.

Bugün Burdur 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dördüncü duruşmasında tutuklu sanıklar Tarık Yılmaz, Erdal A., Mehmet Ç., Şaban A., Adem S. ve tutuksuz yargılanan sanıklar Kazım Ö., Mustafa S., Meryem S. ve Gökay S. ile taraf avukatları hazır bulundu.
Mahkemede iddia makamı tarafından verilen mütalaada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan sanık Meryem S.'nin ise tutuklanması istendi.
Maktul Özlem Şımarık'ın avukatları ise tutuklular hakkındaki mütalaayı kabul ettiklerini ancak tutuksuz sanık Meryem S.'nin tutuklanmasını ve Adem S. ve Gökay S.'nin de azmettirme suçundan yargılanmalarını talep etti.
Sanık Tarık Yılmaz'ın avukatı müvekkilinin olayı tasarlayarak değil de ani kasıtla yaptığını beyan ederek müvekkilinin haksız tahrik hükümlerinden yaralanmasını istedi.
Diğer sanık avukatları ise müvekkillerinin beraatlerini mahkeme aksi kanaatte ise haklarında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

"Dört çocuğum 10 ay annesiz kaldı"
"Tarık evdekilere zarar verse ben vicdan azabı çekerdim"
Tutuklu sanık Mehmet Ç, mahkemede mütalaaya karşı verdiği savunmasında, "Tarık, olaydan sonra Erdal orada olmasa benim evime gelmeyecekti. Tarık ile daha önceden görüşmem yoktu. Benim bu olaydan ne çıkarım var? Ben sabıkasız bir insanım. Tarık evdekilere zarar verse ben vicdan azabı çekerdim. Bu yüzden korktuğum için polise gitmedim. Beraatimi talep ederim." diye konuştu.

"Sadece iki insanın arasını yapmak istemiştim"
Tutuksuz yargılanan Gökay S. ve tutuklu sanık Şaban A. ise beraatlerini talep ettiler.
"Olayla alakam yok 500 lira için gurbette çalışan biriyim"
Tutuksuz yargılanan sanık Mustafa S. ise, "Samimi olarak bütün bildiklerimi anlattım. Ben gariban bir insanım. 500 lira için garsonluk yapıp parayı aileme göndermek için gurbette çalışmaya geldim. Mehmet'in evinde param olmadığı için kalıyordum. Tarık'ı olaydan önce sadece iki defa görmüştüm. Olayla alakam yok. Suçsuz yere 11 ay hapis yattım. Milletin elbiselerini giydim. Mağdurum. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.
"Diyeceğim "bir şey yoktur"
Katil zanlısı Tarık Yılmaz duruşmada yaptığı savunmada, "Diyeceğim bir şey yoktur. Takdir mahkemenindir" ifadelerini kullandı.
"Sadece Tarık'ın ifadesi yüzünden suçlandım"
Tarık Yılmaz'a ağırlaştırılmış müebbet
Savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti aranın ardından katil zanlısı Tarık Yılmaz' hakkında boşandığı eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme suçundan takdir indirimi uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, sanıklardan Adem S., Erdal A., Kazım Ö., Şaban A., Mehmet Ç, ve Mustafa S.'ye suçluyu kayırma ve yardım etme suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine ve tutuklu sanıkların tahliyelerine, Meryem S. ve Gökay A.'nın ise beraatine karar verdi.

Verilen karar Türkiye'de emsal niteliğinde
Duruşma sonrası açıklama yapan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey; ""Bugün Burdur'da alkollü eğlence mekanında çalıştığı için öldürülen Özlem Şımarık için Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'ne geldik. Özlem Şımarık eski eşi tarafından onlarca bıçak darbesiyle öldürülmüştü. Katil Tarık Yılmaz için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Çünkü Tarık Yılmaz, Özlem'i onlarca bıçak darbesiyle öldürmesinin yanında öldürmeden öncede tasarlamıştı. Bir gün önce otele nasıl gireceğini, nasıl öldüreceğini ve nasıl kaçacağını planlamıştı. Bu nedenle de katil Tarık hakkında tasarlayarak eski eşini canavarca hisle öldürmesinden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Çok önemli bir karar. Kesinlikle haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi uygulanmadı. Bu nedenle Türkiye'de emsal karar olacak kararlardan biri." dedi.
"Katil Tarık'ın eline silahı veren, bıçağı veren pavyon sahipleri sadece yardım ettikleri için 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla ödüllendirildiler"
Pavyon sahiplerinin adlığı cezanın ödül niteliğinde olduğunu dile getiren Avukat Tozbey; "Ama diğer taraftan Özlem Şımarık, bir alkollü mekanda çalıştığı için o sırada pavyon sahiplerinin de aslında bu cinayete iştirak ettiğini, bu cinayeti azmettirdiklerini öğrendik. Pavyon sahipleri iki kardeş bu dosya nedeniyle aylardır tutuklulardı. Fakat bugün pavyon sahipleri hakkında şaşırdığımız bir karar çıktı. Özlem Şımarık öldürülmeden bir gün önce pavyon sahipleri katil Tarık'a hem bıçak vermiş hem de ateşli silah teslim etmişlerdi. Özellikle de ‘namusunu git kurtar, Özlem'i öldür' diye katil Tarık'a nasihat etmişlerdi. Tüm bunlara rağmen bugün pavyon sahipleri sadece yardım ettikleri için 2 yıl hapis cezasıyla ödüllendirildiler. Çok önemli bir karar. Bir taraftan iyi hal indirimi uygulanmayarak, tasarlayarak öldürmeden dolayı gerçek katil Tarık'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ama diğer taraftan da çok hatalı, hukuka uygun olmayan bir karar da verildi. Çünkü katil Tarık'ın eline silahı veren, bıçağı veren pavyon sahipleri, diğer taraftan öldürdükten sonra ‘seni saklarız, bu adamlarla görüş, bu arabayla saklanacağın eve git' diyen pavyon sahipleri maalesef bugün azmettirmekten dolayı beraat ettiler. Sadece yardım ettikleri için 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla ödüllendirildiler. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak bu karara itiraz edeceğiz. Burdur'a gelmekten vazgeçmeyeceğiz, mücadele etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.