EDISYON:

Gazeteci Karagöz 'CHP'deki koltuk savaşlarını' Nasreddin Hoca fıkrası ile özetledi: Bu ipe un sermektir

22:2717/06/2023, Cumartesi
G: 17/06/2023, Cumartesi
Yeni Şafak
Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki 'koltuk' gerilimini değerlendirdi.
Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki 'koltuk' gerilimini değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendisine 'değişim' çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gelecek yıl yapılacak yerel seçimleri işaret ederek, "Belediye Meclisi'nde çoğunluğu al, yerel seçimlerden sonra aday olabilirsin" dediği ortaya çıktı. CHP yandaşı gazeteciler tarafından kamuoyuna servis edilen gelişmeyi değerlendiren Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, "İmamoğlu, İYİ Parti ve HDP'nin aday çıkardığı yerde kazanamaz. O nedenle CHP Genel Başkanlığına döndü. 'İBB Meclisi'nde çoğunluğu al' demesi zaten gerçekleşmeyecek bir şey. Bu ipe un sermektir." diye konuştu.

Türkiye, 14 ve 28 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekillerini ve cumhurbaşkanını seçti. Sandıktan bir kez daha yenilgiyle ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanından gelen 'istifa' çağrılarına kulak tıkadı. Partisinin üst yönetimini kişisel tercihleri doğrultusunda değiştiren ve tek adamlığını "Koltuğu bırakmıyorum" mesajlarıyla pekiştiren CHP liderine en yakınlarındaki isimlerden de 'değişim' çıkışı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na karşı 'topyekün değişim' çağrısı yaptı.

İmamoğlu'nun adaylık talebine şartlı evet: İBB Meclisi'nde çoğunluğu al gel

CHP yandaşı gazeteciler Fikret Bila ve İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na
"İBB'den ayrılma, İstanbul için yeniden aday ol. Kurultay'da genel başkanlığa aday olmayacağını açıkla. Belediye Meclisi'nde çoğunluğu al, yerel seçimlerden sonra aday olabilirsin"
dediğini aktardı.

Gazeteci Karagöz 'CHP'deki koltuk savaşlarını' Nasreddin Hoca fıkrası ile özetledi

CHP'de büyük kaosa neden olan gelişmeleri CNN Türk canlı yayınında değerlendiren Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında yaşananları Nasreddin Hoca fıkrası ile özetledi.



Kılıçdaroğlu'nun 'Meclis çoğunluğunu elde et de gel' sözlerine vurgu yapan Karagöz,
"Nasreddin Hoca'nın bir vatandaşa borcu varmış. Borçlu vadesi geldiği gün kapıya dayanmış ve parasını istemiş. Nasreddin Hoca da 'para kolay' diyerek bütün planı anlatmış. 'Evin kenarına dikenli tel çektim, koyunların tüyleri tellere takılacak.' diyerek planı anlatırken alacaklı gülmeye başlamış. Nasreddin Hoca, 'Gülme, o tellerden yünleri toplayacağım, hanıma iplik yaptıracağım, ipliklerden çorap ördüreceğim pazarda satacağım sonra da borcunu ödeyeceğim.' deyince adam yeniden gülmeye başlamış. Hoca da 'Gördün tabi peşin parayı gülersin' demiş. Yaşananlar bu hikayeyle anlatılabilir."
diye konuştu.

"İmamoğlu, HDP ve İYİ Parti olmadan seçimi kazanamayacağını biliyor"

"İmamoğlu adaylık konusunda Kılıçdaroğlu'ndan ne işaret bekliyor ne de zemin yoklaması bekliyor."
diyen Karagöz,
"İmamoğlu, Millet İttifakı yerel seçimde ittifak yapacak mı? İYİ Parti büyük bir dağılmanın eşiğinde. Yeniden ittifaklar çerçevesinde masa etrafında birleşmesi halinde ciddi kayıplar verilebilir. Aynı durum HDP için de geçerli, çünkü kendi adaylarını çıkarmaktan bahsediyorlar. İmamoğlu, HDP'nin aday çıkardığı yerde seçimi kazanamaz.
" ifadelerini kullandı.

"Bu ipe un sermektir, Kılıçdaroğlu 2028'de de Türkiye siyasetinde aktif rol oynamaya devam edecektir"

İmamoğlu'nun bu senaryoda İBB'den olacağını ve CHP Genel Başkanlığına kafasını çevireceğini vurgulayan Karagöz,
"Bu koşullar olmasa bile İBB Meclisi'nde çoğunluğu al demesi zaten gerçekleşmeyecek bir şey bu ipe un sermektir bu. Böyle bir şey olmayacağı için Kılıçdaroğlu, 2024 seçimlerinde de 2028 genel seçimlerinde de Türkiye siyasetine aktif rol oynamaya devam edecek."
diyerek sözlerini noktaladı.


#Taha Hüseyin Karagöz
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Ekrem İmamoğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.