EDISYON:

Gelecek Partisi'nde 11 kritik isim istifa etti: Birinci turda baharı vadederken ikinci turu sert bir kışa dönüştürenlerin tarafında olmayacağız

14:3622/05/2023, Pazartesi
G: 22/05/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerinden 11 isim istifa etti.
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerinden 11 isim istifa etti.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerinden 11 isim istifa etti. İstifa eden partililerin adına açıklamada bulunan Kurucular Kurulu Üyesi Genel Başkan Başdanışmanı Bayram Zilan, 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yedili Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini açıkladı. Zilan, "Bizler göçmen karşıtlığını insan onurunu ayaklar altına alacak bir kıvamda savunanların tarafında olmayacağız. İnancımızın da gereği olan her türlü ırkçılık, şiddet, terör, kin ve nefretin karşısında olacağız. Birinci turda baharı vadederken, ikinci turu sert bir kışa dönüştürenlerin tarafında olmayacağız." dedi.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi 11 isim partisinden istifa etti. İstifa eden partililer adına sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kurucular Kurulu Üyesi Genel Başkan Başdanışmanı Bayram Zilan, 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yedili Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini açıkladı.


Zilan,
"Demokrat Müslümanlar olarak yaptığımız ortak basın açıklamamızdır"
diyerek şunları söyledi:
"Bizler adil bir düzeni, temiz bir siyaseti, liyakat ve ehliyet temelinde bir yönetimi, hakkın sarsılmaz ilkelerine göre yoğrulmuş bir dil ve retoriği siyasette hakim kılmak isteyen demokrat Müslümanlarız.
Bu amaç ile 12 Aralık 2019'a Gelecek Partisi'nin kurucuları olduk.
Ne var ki zaman içinde derin bir hayal kırıklığına uğradık. Gelecek Partisi'nin tüm müdahale ve itirazlarımıza rağmen liyakat ve ehliyetin yok sayıldığı, emek ve alın terinin iç edildiği, kof ve arkaik dilin hakim olduğu bir parti haline dönüşmesini durduramadık.
Tüm iyi niyetli eleştirilerimize rağmen bu gidişatın partiyi "tabela partisi" haline getireceği gerçeğini kabul ettiremedik.
Biz bu hayal kırıklığını ve vebali daha fazla omuzlarımızda taşımak istemiyoruz.
Bu neden Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyeliği, Parti Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Danışmanlığı ve dahi diğer tüm aktif görev ve üyeliklerimizden istifa ediyoruz.

"İkinci turu sert bir kışa dönüştürenlerin tarafında olmayacağız"

Buradan kamuoyuna açıkça ilan diyoruz:
Bizler göçmen karşıtlığını insan onurunu ayaklar altına alacak bir kıvamda savunanların tarafında olmayacağız.
İnancımızın da gereği olan her türlü ırkçılık, şiddet, terör, kin ve nefretin karşısında olacağız.
Birinci turda baharı vadederken, ikinci turu sert bir kışa dönüştürenlerin tarafında olmayacağız."



#Gelecek Partisi
#istifa
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Bayram Zilan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.