Hesaplarında milyonlar var

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:006/04/2018, Cuma
G: 6/04/2018, Cuma
Yeni Şafak
FETÖ'nün 6 üst düzey mensubunun, ülkedeki bankalarda milyonlarca avrosu olduğu ortaya çıktı.
FETÖ'nün 6 üst düzey mensubunun, ülkedeki bankalarda milyonlarca avrosu olduğu ortaya çıktı.

MİT'in, Kosova’da yakalayıp Türkiye’ye getirdiği FETÖ'nün 6 üst düzey mensubunun, ülkedeki bankalarda milyonlarca avrosu olduğu ortaya çıktı.

“Indeks Online” haber sitesinde yayınlanan haberde, Kosova İstihbarat Ajansınca, FETÖ mensuplarının mali faaliyetlerinin incelenmesi sırasında bu şahısların bir Türk ve bir Kosova bankasında milyonlarca avrosunun olduğunu belirlediği kaydedildi.

8 KİŞİ DAHA LİSTEDE

Listede, MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilen Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina'nın yanı sıra T.A, U.T., H.G, U.G., G.B, O.B, O.P ve H.O olmak üzere 8 kişinin daha isminin bulunduğu belirtildi.


60 MİLYON AVRO

Şahısların banka hesaplarına ilişkin ise şu bilgilere yer verildi: “T. A’nın yaklaşık bir milyon avro cirosu, Uğur Toksoy'un yaklaşık 70 bin avro cirosu, Mustafa Erdem’in yaklaşık 60 milyon avro cirosu, Yusuf Karabina’nın yaklaşık 100 bin avro cirosu ve Osman Karakaya’nın yaklaşık 250 bin avro cirosu bulunuyor.”

İŞTE AMAÇLARI

Haberde, FETÖ mensuplarının Kosova’da gerçekleştirmek istedikleri amaçlarına da vurgu yapıldı. Şahısların ülkenin tüm kurumlarında kendi çıkarları doğrultusunda kullanacakları güçlü bir sosyal çevre kurmayı amaçladıkları aktarıldı. Örgüt üyelerinin “başta Türkiye’nin büyükelçiliği ve ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının çalışmaları olmak üzere yabancı misyonlar hakkında bilgi toplama” amacı olduğu belirtildi.

#FETÖ
#Kosova
#MİT

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.