EDISYON:

İhanetin delilleri

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0012/09/2016, Pazartesi
G: 12/09/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye'de şiddeti tırmandırmak isteyen terör örgütleri 2015 Temmuz'da düğmeye bastı. Hainlere karşı güvenlik güçleri başarılı operasyonlara imza attı. Özellikle Diyarbakır Sur, Şırnak Cizre ve Silopi, Mardin Dargeçit'teki PKK'lı teröristlerin süpürülmesi için operasyonlar yapıldı. Bununla birlikte, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nde yüzde 10 barajını aşıp 80 milletvekiliyle TBMM'ye giren HDP'nin yanı sıra yerel yönetimlerde etkin konumdaki DBP'li bazı belediyelerin başkanları “terör örgütünün yanında” görüntü sergilemekten kaçınmadı.

Örgütün talimatıyla HDP ve DBP teşkilatlarınca uygulanmak istenen sözde “öz yönetim" oyununa DBP'li belediyeler de destek vermek için harekete geçti. Teröristler, bölgedeki bazı il ve ilçelerde gerçekleştirdikleri saldırılarda güvenlik güçlerinin geçişini engellemek amacıyla, bazı belediyelerin de desteğiyle yollara çukur kazıp barikat kurdu, patlayıcı tuzakladı. Söylem ve eylemleriyle terör örgütü PKK'nın yanında görüntü veren birçok belediye başkanı teröristlerin cenazesine de katıldı. İşte kayyum atanan bazı belediyelerin, terör örgütüne verdiği desteklerin kanıtları:



Hakkari Belediyesi: Belediyeye ait itfaiye aracı, HDP'nin koordinesinde Kobani'ye destek adı altında düzenlenen miting ve yürüyüşte bulunduruldu. Aracın vinç kısmında bulunan iki şahıs tarafından PKK/KCK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ve YPG mensubu örgüt mensuplarının resimlerinin bulunduğu pankart asıldığı anlaşıldı. Belediyeye ait bir araç da, kalekol inşaatını protesto etmek amacıyla düzenlenen eyleme katılmak için Çukurca'ya gittiği esnada durdurulmuş, araçta yapılan aramada, örgüte ait mühimmat bulunmuştu.





Batman Belediyesi: Batman'da ele geçirilen terörislerce patlatılmış araçta yapılan incelemede ise 1 adet patlamış anti tank roket başlığı, 1 adet patlamamış roket başlığı bulundu. Araçta ayrıca, Batman Belediyesi'ne ait taşıt görev emri formu ele geçirildi. Araçla ilgili yapılan araştırmada, Batman Belediyesince söz konusu aracın kiralandığı belirlendi.





Şırnak Silopi Belediyesi: Teröristler, Silopi'de logar kapaklarının altına bile mühimmat ve silah depoladı. 10 Ocak 2016'da yapılan operasyonda bir logar kapağının altında onlarca silah, roketatar ve mühimmat ele geçirildi. Silopi Belediyesi'nin araçları, terör örgütünün talimatları doğrultusunda, hendek kazımında kullanıldı, güvenlik güçlerinin bölgeye girmesini engellemek için ara sokaklara park edildi.



Şırnak Cizre Belediyesi: Cizre Belediyesi'ne ait kepçe ile çukur açıldığı, merkez belediyesine ait traktörlerle de barikat kurulduğu belirlendi.





Mardin Dargeçit Belediyesi: Güvenlik güçlerince 1 Ocak 2016'da yakalanan Mardin Dargeçit Belediyesi'ne ait bir traktörde de 7 adet roketatar, 2 adet bixi, 5 adet kalaşnikof, 1 adet kanas, 1 adet zagros silahının da aralarında olduğu onlarca silah bulundu. Dargeçit Belediyesi'ne ait bir kepçenin, 10-12 Ekim 2015 tarihleri arasında hendek kazma ve barikat kurma amacıyla kullanıldığı da belirlendi.



Mardin Mazıdağı Belediyesi: Belediye ait resmi plakalı bir iş kamyonunun 2 askerin şehit olduğu, 1 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 34 kişinin de yaralandığı Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığ'ına yönelik bombalı saldırıda kullanıldığı tespit edildi.





Mardin Derik Belediyesi: Belediyeye ait bir kepçenin hendek kazma ve barikat oluşturmak için malzeme taşıdığı belirlendi. Bunun üzeine olay yerine müdahale için giden güvenlik güçlerine örgüt mensuplarınca yapılan roketatarlı saldırı sonucu


5 polis memuru yaralandı.



Şanlıurfa Suruç Belediyesi: Belediye, 5 Ekim 2014'te YPG terör örgütü içerisinde faaliyet gösterirken Suriye'de gerçekleştirdiği canlı bomba eyleminde ölen Arim Mirkan kod adlı Dilar Gencxemiş'in ismini Suruç ilçe merkezinde bulunan bir parka verdi.





Belediyelere ait cenaze araçları da terörist cenazelerinde aktif olarak kullanıldı. Bu belediyelerin arasında Siirt, Diyarbakır, Batman, Iğdır, Ağrı Diyadin Belediyesi de yer aldı. Ayrıca HDP'nin düzenlediği organizasyonlara belediye ait araçlarla insanların taşındığı, bu araçtaki kişilerin örgütsel slogan attığı, örgütü simgeleyen bez parçalarının açıldığı da tespit edildi.









#Hakkari
#Batman
#Şırnak
#Kayyum

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.