EDISYON:

Kadıköy'de isyan bayrağı

Talha Menteş
04:0030/01/2019, Çarşamba
G: 30/01/2019, Çarşamba
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu ve Şerdil Odabaşı
Kemal Kılıçdaroğlu ve Şerdil Odabaşı

Belediye başkan adaylarının bir kısmını daha açıklayan CHP’de sular durulmuyor. HDP kontenjanından Kadıköy’de aday gösterilen Şerdil Odabaşı hala tartışma konusu.

CHP ilçe teşkilatı, HDP ve PKK’ya yakınlığı ortaya saçılan Odabaşı’nın geri çekilmesi için genel merkeze baskıyı artırdı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM toplantısında "Benim gözümde başarısız bir belediye başkanıdır" dediği mevcut başkan Aykurt Nuhoğlu da isyan bayrağını açtı. Nuhoğlu, Kadıköy adayının hala kesinleşmediğini iddia etti.

DAHA BELİRLENMEDİ

Nuhoğlu, Kadıköy adayının halkın da katıldığı ön seçimle belirlenmesini isteyerek şunları söyledi: “Kadıköy’de yapılan oylamada mevcut aday oylamadan çıkmadı. Şu anda Kadıköy’de bir aday yok. 4 Şubat’ta PM toplanacak ve karar verecek. Dilerim daha sağlıklı bir karar verilir. Yerelde adayları halkın katılımıyla ön seçimin belirlenmesini istiyorum.”

ARKANDAYIZ MESAJI

  • Kılıçdaroğlu ise PM'de büyük tepki toplayan Şerdil Odabaşı ile bir görüşme yaparak ‘arkandayım’ mesajı verdi. Odabaşı da Kılıçdaroğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. CHP’ye yakın kaynaklara göre Kılıçdaroğlu, “Şerdil Bey, PM geride kaldı ve artık adaylığınız kesinleşti. Şimdi çalışma zamanı. Sadece Kadıköy’ü değil Üsküdar ve Büyükşehir’i de alacak bir kampanya yürütelim. Başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi. Odabaşı ise, “Güveninizi boşa çıkarmayacağım. Yarından itibaren gece gündüz demeden partimizin başarısı için çalışacağım” sözleriyle Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.
#CHP
#HDP
#Seçim
#31 Mart
#Kadıköy
#Şerdil Odabaşı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.