EDISYON:

Kızılay depreme 5,5 milyar lira harcadı

Uğur Duyan
04:0028/03/2023, mardi
G: 28/03/2023, mardi
Yeni Şafak
Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, TBMM Deprem Komisyonu toplantısında konuştu.
Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, TBMM Deprem Komisyonu toplantısında konuştu.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kınık, Kızılay'ın bugüne kadar 5 milyar 530 milyon 163 bin lira kaynağı deprem bölgesine aktardığını söyledi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, TBMM Deprem Komisyonuna Türk Kızılayının deprem bölgesine dönük çalışmaları hakkında sunum yaptı, milletvekillerinden gelen soruları da yanıtladı. Kınık, 6 Şubat depremlerinde Kızılay’a toplam 6 milyar 57 milyon 210 bin TL ayni ve nakdi bağış yapıldığını bildirdi. Kınık yardım ve destekler kapsamında 5 milyar 530 milyon TL harcadıklarını ifade etti. Kınık, “Türkiye Tek Yürek Kampanyasında ise taahhüt edilen bağış miktarı 919 milyon 982 bin TL olmakla birlikte bunun sadece 565 milyon TL’si Kızılay’a geldi” dedi. Kınık yaptığı sunumda şu bilgileri verdi: 207 milyon kişilik sıcak yemek çıktı. 17 milyon kişilik çorba, 203 milyon ekmek, 58 milyon litre su hizmeti verildi. Toplam 130 bin 271 çadır sevk edildi. 474 bin 249 battaniye, 51 bin 27 ısıtıcı, 9 bin 850 yatak sevki sağlandı. Günlük bin 200 çadır üretimi yapabiliyoruz.

ÇADIR SATIŞINDAN HABERİM YOKTU

Kınık, AHBAP’a satılan çadırlarla ilgili yapılan işlemden haberdar olmadığını ve olayın çarpıtıldığını söyleyerek, “Çadır satışından haberim yoktu, bana sorsalardı AHBAP’a göndermeyin derdim” dedi. Kınık, “Bahsi geçen bu çadırlar Uluslararası Göç Örgütü için üretilmiş ve depoda sevk edilmeyi bekliyordu. AHBAP bunu talep ettiğinde arkadaşlarımız bizle istişare etmemişler. Sorsalardı, biz ‘Göndermeyin, bizim lojistiğimiz var, kendimiz götürürüz’ derdik.” Kınık, ‘Neden istifa etmediniz?’ sorusuna da “İtfaiye bir yangını söndürürken

işinizi iyi yapmıyorsunuz, oradan ayrılın demek gibi bir olay bu.” dedi.





#TBMM Deprem Araştırma Komisyonu
#Türk Kızılay
#Kerem Kınık
#Deprem

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.