EDISYON:

KPSS’de 7. dalga

Yeni Şafak
Osman Özgan
03:0014/05/2016, Cumartesi
G: 14/05/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü’nün devlete sızmak amacıyla soruları çaldığı ve kendi elemanlarına dağıttığı 2010 KPSS’yle ilgili soruşturma kapsamında 7. dalga operasyon için düğmeye basıldı. 35 ildeki eş zamanlı operasyonlarda, 100 şüpheliden 80’i gözaltına alındı. Gözaltı listesinde en dikkat çekici isimler ise Balyoz davasında bazı sanıklara kumpas kurulmasıyla ilgili tutuklanan Mehmet Baransu’nun yengesi Aygün Baransu ile 17-25 Aralık darbe girişiminde 'SI-FIR' yazılı tişörtle poz veren İsmail Arpacı’nın eşi Ayşe Arpacı

Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 10-11 Temmuz 2010'da KPSS'de Eğitim Bilimleri alanında 100 ve üzerinde doğru yapan 3 bin 227 kişiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Samsun, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 35 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. 22'si kadın 100 kişinin bulunduğu adreslere baskın düzenlenerek, 80 şüpheli gözaltına alındı. 20 zanlının aranmasına devam edilirken, diğer illerde gözaltına alınanların Ankara'ya gönderildiği belirtildi. Gözaltı listesinde bulunan şüphelilerden çoğunun şaibeli 2010 KPSS'den aldıkları puanla kamuda çaılştıkları belirlendi.



ASKER EŞİ DE VAR, AKADEMİSYEN DE


Şüphelilerden 67'sinin öğretmen olduğu tespit edilirken, bazılarının ise tekrar edilen sınava girmeyerek, iptal edilmeyen Genel Yetenek ve Genel Kültür puanıyla düz memur olmayı tercih ettikleri anlaşıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 4'ünün İzmir Donanma Komutanlığı, Maltepe Askeri Lisesi, KKK Komutanlığı Karargahı ve Harp Akademileri Komutanlığı'nda görevli askerlerin eşleri, 2'sinin üniversite personeli (biri akademisyen), 4'ünün TRT görevlisi, 5'inin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 5'inin Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 3'ünün Sağlık Bakanlığı, 2'sinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeli olduğu öğrenildi. Şüpheliler arasında ayrıca ÖSYM'de görevli 3 personelin yakın akrabaları da bulunuyor.



BARANSU'NUN YENGESİ DE GÖZALTINDA


Şüpheliler arasında en dikkat çekici isimlerden birisi Aygün Baransu. Aygün Baransu, “Balyoz Planı” davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Baransu'nun yengesi. Baransu'nun iptal edilen Eğitim Bilimleri sınavında 120 sorunun hepsini doğru yanıtladığı belirlenirken, tekrar edilen sınava girmemesi ise dikkat çekti. 17-25 Aralık darbe girişiminde görev alan ve “SI-FIR” yazılı tişörtle kameralara poz veren o dönem İstanbul Mali Şube'de görevli İsmail Arpacı'nın eşi Ayşe Arpacı da şüpheliler arasında. Arpacı da iptal edilen Eğitim Bilimleri sınavında 120 sorunun 117'sine doğru yanıt vermiş, ancak tekrar edilen sınava girmemişti. Arpacı'nın o dönem iptal edilmeyen Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavından aldığı puanla TRT'ye yerleştiği tespit edildi. Şüphelilerin aynı zamanda himmet transferi içinde de yer aldıkları belirtildi.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#KPSS soruşturması

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.