EDISYON:

Malzemeci teröristler 82 kişiyi yakalattı

04:001/12/2023, جمعہ
G: 1/12/2023, جمعہ
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Bitlis’te terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonun detayları netleşti. Buna göre, yaşam malzemesi almak için şehir merkezine gelen 4 teröristi yakalayan ekipler, MİT desteğiyle örgütle iltisaklı 82 kişiyi de gözaltına aldı.

Yaşam malzemesi için şehir merkezine gelen 4 şüphelinin yakalanmasıyla birlikte birçok ilde eş zamanlı operasyon başladı. Bitlis merkezli birçok ide yapılan baskınlarda PKK/KCK ile ilişkisi olduğu belirlenen 82 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte çok sayıda silah ve mühimmatta ele geçirildi. İl Jandarma ekipleri tarafından yapılan sorgulama da ise, örgütle ilişkisi olduğu belirtilen 108 kişi belirlendi. Teknik ve fiziki takibin ardından yapılan MİT ve emniyet birimlerinin de katıldığı operasyonda 82 kişi yakalandı.

FİNANSMAN KONUSUNDA ETKİN

Yakalanan kişilerin terör örgütü PKK’ya üye olma, yardım, yataklık etme ve terör örgütünün finansmanı konusunda etkin oldukları iddia edildi. Bitlis merkezli operasyonların İstanbul, Muğla, Adana, Van olmak üzere birçok şehirde sürdüğü kaydedildi. Operasyonlar bir çok tabanca, fişek, şarjör ve örgütsel malzemelerin ele geçirildiği öğrenildi.



#Operasyon
#PKK
#Bitlis

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.