EDISYON:

Mayın gemileri Boğaz’dan geçmedi

Canberk Doğan
04:005/01/2024, Cuma
G: 5/01/2024, Cuma
Yeni Şafak
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son 1 haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

2023 dahil etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 237'ye çıktı. Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü kaydeden MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu ve Suriye’nin kuzeyindeki son durum hakkında bilgi verdi.


GEÇİŞ İZNİ YOK

Bakanlık kaynakları da gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İngiltere'nin Ukrayna'ya göndermek istediği mayın avlama gemilerinin İstanbul Boğazı'ndan geçişine izin verildiğine dair iddiaları yalanlayan kaynaklar, Türkiye’nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni hassasiyetle uyguladığına dikkat çekti. Kaynaklar “Savaşın başından beri Boğazlar’dan savaşan tarafların bayraklarını taşıyan bir savaş gemisinin geçişine müsaade edilmemiştir. Mevcut güvenlik dengesinin 'bölgesel sahiplik ilkesi' çerçevesinde sürdürülmesi ve şu ana kadar tarafsız, adil ve itidalli şekilde uyguladığımız Montrö Sözleşmesi ile kurulan statükonun korunması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.


DİSİPLİN KURULU KARARI BU AY

Tuzla Piyade Okulu’ndaki teğmenler cuntası ile ilgili bakanlık kaynakları, “Adli soruşturma devam ediyor. Ocak ayı içerisinde de Yüksek Disiplin Kurulu kararını verecek” bilgisini verdi. Kaynaklar, görevli personelin akıllı telefon kullanımına yönelik nasıl bir tedbir alınacağına ilişkin soruyu ise “Çalışmalarımız son aşamaya geldi, ama henüz bununla ilgili emri yayınlamadık. Özellikle operasyon bölgelerine yönelik ciddi tedbirler alınacak” diye cevapladı.


#Milli Savunma Bakanlığı
#operasyon
#Irak
#Suriye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.