EDISYON:

Mehmet Metiner: HDP seçmeni cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a oy verecek

01:026/04/2023, Perşembe
G: 6/04/2023, Perşembe
Yeni Şafak
AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner
AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner

25 ve 26. Dönem AK Parti Milletvekili Siyasetçi-Yazar Mehmet Metiner, TVNET canlı yayınında, HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğine ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı. Bölgedeki Kürt sosyolojisini çok iyi bildiğini ifade eden Metiner, Kürtlerin HDP'nin talimatıyla bir bütün olarak Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini belirterek, "HDP seçmeni siz zannediyor musun ki bir bütün olarak Kılıçdaroğlu'na oy verecek. Ben HDP sosyolojisini biliyorum. Muhafazakar, dindar Kürt sosyolojisini biliyorum. Cumhurbaşkanlığında Erdoğan'a oy verirler, parlamento seçimlerinde de HDP'ye oy verirler." diye konuştu.

TVNET'te canlı yayınlanan ve Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ün sunumuyla ekranlara gelen Sert Sorular programının bu haftaki konuğu 25 ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Siyasetçi-Yazar Mehmet Metiner oldu.

Metiner, Yedili Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na HDP ve terör örgütü PKK kanadından verilen desteğe ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı.



"HDP seçmeni cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a oy verecek"

Bölgedeki Kürt sosyolojisini çok iyi bildiğini ifade eden Metiner, Kürtlerin HDP'nin talimatıyla bir bütün olarak Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini belirterek, "
HDP seçmeni siz zannediyor musun ki bir bütün olarak Kılıçdaroğlu'na oy verecek. Ben HDP sosyolojisini biliyorum. Muhafazakar, dindar Kürt sosyolojisini biliyorum. Cumhurbaşkanlığında Erdoğan'a oy verirler, parlamento seçimlerinde de HDP'ye oy verirler."
diye konuştu.
Metiner konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:

"HDP millet ittifakının başını çeken CHP neden HDP'den vazgeçemiyor, çünkü HDP olmadan siyasi olarak bir hiç. Kemal Kılıçdaroğlu HDP'ye mahkum. HDP de bunu bildiği için politikalarını dikte ediyor, dayatıyor. Yedili Masa diye bir şey yok. HDP ve CHP ittifakı var. CHP şöyle düşünüyor, ben hiçbir şekilde kazanamam diyor.

HDP ve Kandil, Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini ilan etti. HDP seçmeni siz zannediyor musun ki bir bütün olarak Kılıçdaroğlu'na oy verecek? Ben HDP sosyolojisini biliyorum. muhafazakar dindar Kürt sosyolojisini biliyorum. Cumhurbaşkanına oy verirler parlamento seçimlerinde de HDP'ye oy verirler. Erdoğan'ın 1-2 dokunuşu yeterli. Kürt kardeşim demesi, dilleriyle ilgili bir engel yok. Bir de partisi içerisinde sadece muhafazakar Kürt sosyolojisi değil."



#Mehmet Metiner
#HDP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Recep Tayyip Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.