EDISYON:

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Sözleşmeli öğretmenler çok beklemeyecekler

18:5226/03/2020, Perşembe
G: 26/03/2020, Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüsün Türk eğitim sistemine etkileri ile ilgili merak edilen soruları TVNET ekranında yanıtladı. Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili de açıklamada bulunan Selçuk, "Yakın zamanda eğitim takvimi çerçevesinde atama ile takvimi ile ilgili açıklamalarımız gündeme gelecek merak etmesinler. Şu anda okullar açık olmadığı için bir belirsizlik var. Öğretmen arkadaşlarımız bizden haber beklesinler, çok beklemeyecekler" diye konuştu.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs dolayısıyla ülkemizde yeni tedbirler alınıyor. Bu tedbirler kapsamında okulların uzaktan eğitim süresinin de 30 Nisan'a kadar uzatıldığı dün açıklanmıştı.

  • Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim sisteminin geleceğiyle ilgili kafalardaki soru işaretlerini gidermek adına TVNET Haber Müdürü Serhat İbrahimoğlu'nun sorularını yanıtladı. İbrahimoğlu'nun sözleşmeli öğretmenlerle ilgili sorduğu soruyu cevaplayan Selçuk, bu konuyla ilgili açıklamaların çok yakında gündeme geleceğini belirtti.

Bakan Selçuk'un sözleşmeli öğretmenlerle ilgili açıklaması şöyle:
  • "Yakın zamanda eğitim takvimi çerçevesinde atama ile takvimi ile ilgili açıklamalarımız gündeme gelecek merak etmesinler. Şu anda okullar açık olmadığı için bir belirsizlik var. Ve bu belirsizlikten dolayı da okullar kapalıyken bizim öğretmen alımı yapma imkanımız şu anda yok.
    Ama en geç önümüzdeki hafta bu konu ile ilgili gereken açıklamayı ilgili arkadaşlarımız edinmiş olacaklar. Öğretmen arkadaşlarımız bizden haber beklesinler, çok beklemeyecekler.
    "

#Ziya Selçuk
#TVNET
#Sözleşmeli öğretmen

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.