EDISYON:

O mühendisler hücreden çıktı

Osman Özgan
04:0029/12/2018, Cumartesi
G: 29/12/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

FETÖ'nün ASELSAN yapılanmasındaki hücreler mahrem imamlar üzerinden çözüldü. Savcılık önce mahrem imamları belirledi, ardından da imamların kullandığı ankesörlü telefonları mercek altına alarak 48 kişiye ulaştı. İtirafçı olan 29 mühendisin milli projelerde görev aldığı ortaya çıktı.

Türkiye'nin milli projelerini hedef alan FETÖ'nün ASELSAN başta olmak üzere savunma sanayi şirketlerindeki mensuplarının tespitine yönelik soruşturmalar devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışma kapsamında son olarak 14 Aralık'ta operasyon düğmesine basılmış ve 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

23’Ü FAAL ÇALIŞIYOR

Soruşturmadaki 48 şüpheliden 13'ünün, örgütün ASELSAN yapılanmasındaki mahrem imamlar olduğu öğrenildi. 23 şüphelinin aktif ASELSAN çalışanı olduğu, 12'sinin ise darbe girişiminin ardından ihraç edildiği belirtildi. Düzenlenen operasyonda şüphelilerden 34'ü gözaltına alınırken, 11'nin ise yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Emniyetin 3 şüpheliyi yakalama çalışmaları da devam ediyor.

HÜCREYİ İMAMLAR ÇÖZDÜ!

  • FETÖ'nün ASELSAN yapılanmasındaki şüphelilerin nasıl tespit edildiğine yönelik önemli bilgilere ulaşıldı. Alınan bilgiye göre, MİT ve Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmayla ilk önce ASELSAN yapılanmasında görevli mahrem imamlar tespit edildi. Daha sonra söz konusu mahrem imamların kullandığı belirlenen ankesörlü-kontörlü telefonlar saptandı. Ardından da mercek altına alınan telefonlardan yapılan aramalar incelendi ve ardışık-periyodik olarak aranan numaralar çıkarıldı. Bu yolla mahrem imamların ankesörlü telefonlardan aradığı hücresindeki mühendisler tespit edildi.

İTİRAFÇI SAYISI 29'A YÜKSELDİ

Gözaltına alınan 34 şüpheliden itirafçı olanların sayısının 29'a yükseldiği öğrenildi. İtirafçıların önemli kısmının aktif ASELSAN çalışanı olduğu belirtilirken, bu kişilerin, milli lazer güdümlü CİRİT füzesi, ALTAY tankında kullanılacak aktif koruma sisteminin geliştirilmesi, Milli Muharip Uçağı'nda kullanılacak milli radar, elektronik harp ve elektro optik sistemlere ilişkin projelerde görev alan mühendis, lider ve lider mühendis pozisyonundaki kişiler olduğu kaydedildi.

#FETÖ
#ASELSAN
#İtirafçı
#Mühendis

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.