EDISYON:

Operasyonun adı: Fırat Kalkanı

Yeni Şafak
09:4924/08/2016, Çarşamba
G: 24/08/2016, Çarşamba
AA

TSK'nın Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla başlattığı operasyonun adı 'Fırat Kalkanı' olarak belirlendi.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan harekatın adı "Fırat Kalkanı" olarak belirlendi.



Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Suriye kuzeyine başlatılan harekatla hudut güvenliğinin sağlanması ve terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında koalisyon güçlerine destek verilmesi amaçlanıyor.



Bu kapsamda TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen harekata "Fırat Kalkanı" adı verildi.




Hedefler havadan ve karadan vuruldu


Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında tespit edilen 81 hedefe topçu ve çok namlulu roketatarla 294 atım yapıldığı, atışların devam ettiği, havada sürekli bulunan iki F-16'nın ise anlık tespit edilen hedefleri vurduğu bildirildi.









#Cerablus
#Fırat Kalkanı
#DAEŞ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.