EDISYON:

Otoparkta saklandım

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0015/08/2016, Pazartesi
G: 15/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve diğer kuvvet komutanlarıyla birlikte Diyarbakır'a gitti. Buradaki temaslarının ardından Van'a geçen komutanlar, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı ziyaret ettiler.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve diğer kuvvet komutanlarıyla birlikte Diyarbakır'a gitti. Buradaki temaslarının ardından Van'a geçen komutanlar, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı ziyaret ettiler.

Oramiral Bülent Bostanoğlu 15 Temmuz gecesi davetli olduğu düğünden botla ayrılmayı planladığını ancak bot komutanının ‘Ben misafirin emrine girdim’ mesajı gönderince vazgeçtiğini söyledi. 9 saat boyunca otoparklarda ve sokak aralarında saklandığını söyleyen Bostanoğlu verdiği direktiflerle darbecileri engellemeye çalıştığını anlattı.

FETÖ'cülerin hain darbe kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz gecesi darbecilerin elinden kurtulan tek kuvvet komutanı olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, o gece yaşadıklarını 'müşteki' sıfatıyla Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Adil Kubat'a verdiği ifadesinde anlattı.



'MİSAFİRİN EMRİNE GİRDİM' MESAJI


15 Temmuz gecesi bir düğün için İstanbul'a geldiğini ve saat 19.30 sıralarında Çınar Otel'e gittiğini söyleyen Bostanoğlu "Saat 22.23'te Ankara'dan Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanvekili Tümamiral Macit Aslan aradı ve olağandışı hareketlenme olduğunu söyledi. Saat 22.35 civarında ailemle birlikte düğünün yapıldığı salonu terk ettik. Kurmay Başkanı Koramiral Serdar Dürger arayarak Lojistik Başkanı Korgeneral Fikret Erbilgin'in derdest edilerek götürüldüğünü söyledi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir bot ile Ataköy'den Fenerbahçe Orduevi'ne intikal etmeyi planladım. Ancak bot komutanı 'Ben misafirin emrine girdim' mesajı gönderince şüpheli bir durum olduğunu anladım ve vazgeçtim" dedi.



KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞTIM


Bu sırada Emekli Koramiral Atilla Kezek'in kendisini arayarak Tümamiral Aydın Şirin ile Nihat Doğan'ın Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral İbrahim Yıldız ve personelince derdest edilerek Foça dışına götürüldüğünü söylediğini aktaran Bostanoğlu "Bu andan itibaren amacım, Deniz Kuvvetleri'nin İstanbul'da konuşlu bir birliğine intikal etmek, iletişim imkanının daha güvenli olduğu, güvenli bir ortamda, Deniz Kuvvetlerine bağlı birliklerdeki duruma ilişkin bilgi temin ederek, emir komuta hiyerarşisi dışındaki illegal girişimleri kontrol altına almaktı” ifadesini kullandı. Yaptığı görüşmelerle, araç içindeki radyoyla ve cep telefonuyla olan biteni takip ettiğini anlatan Bostanoğlu şöyle devam etti: "Florya'da havaalanı yakınında, İSPARK otoparkında bekledik. Bu bölgede araç yoğunluğu olduğu için yerimizi tespit etmesinler diye otoparkta kaldık. Bazen de aynı bölgedeki sokaklarda kendimizi takipten korumaya çalıştık. Konu netleşmeye başlayınca, çeşitli yerlerden davetler geldi. Ancak güvenli olmayacağını düşündüğüm için gitmedim. Yeşilköy bölgesinde araç içinde kaldım. Yerimi bulmasınlar diye cep telefonumu da kapattım. Emir subayımın telefonundan seyire geçen gemilerin üslerine dönmesi için talimat verdim."



BAKANA DARBENİN KARŞISINDAYIZ DEDİM


Genelkurmay Başkanı ve diğer kuvvet komutanlarından haber alamadığı için saat 01.17'de Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı aradığını belirten Bostanoğlu “Sayın bakana “Komuta kademesi olarak darbe girişimine karşıyız, bu girişim FETÖ cuntası tarafından yapıldı. Ben güvenli bir bölgedeyim' dedim. Daha sonra CNNTürk'ü aradım ve komuta kademesi olarak bu girişimi kabul etmediğimizi söyledim ve demecim CNNTürk'te yayınlandı. Bu açıklamalarım darbe karşıtı TSK personelini ferahlattı" diye konuştu.



9 SAAT BOYUNCA SOKAKLARDAYDIM


O gece kendi telefonundan toplam 80 dakika emir subayının telefonundan 77 dakikalık görüşme yaptığını anlatan Bostanoğlu şöyle devam etti: "Toplamda 9 saat süreyle mobil halde ya da belirli yerlerde duraklayarak dolaştık. Sabah 07.23'de Ataköy Polis Merkezi amirliğine gittik, eskort istedik. Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Genelkurmay Başkanımız ile de temas kurdum ve o da benim Ankara'ya intikalimi istedi. 17.00 sıralarında karayolu ile Ankara'ya hareket ettim. Ankara'ya dönünce karargahta gerekli önlemleri aldık darbecilerin etkisiz hale getirilmesi talimatını verdim. Asayişi sağladık.''






#Deniz Kuvvetleri Komutanı
#Bülent Bostanoğlu
#15 Temmuz darbe girişimi
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.