EDISYON:

Özgecan’ın katillerine müebbet

Yeni Şafak
04:004/12/2015, Cuma
G: 4/12/2015, Cuma
Yeni Şafak

Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın katil zanlıları ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti cezalarda hiç bir indirim uygulamadı ve karar salonda alkışlandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde bindiği minibüste tecavüz grişimine maruz kalan ve direnince öldürülen, cesedi ise yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katillerinin davasından karar çıktı. Özgecan'ın katil zanlısı 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken, 50 yaşındaki Necmittin Altındöken ile 20 yaşındaki Fatih Gökçe'nin ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandıkları davanın üçüncü duruşması dün yapıldı. Davanın ilk duruşmasında olduğu gibi bu duruşmada da Tarsus Adliyesi, Özgecan davasının duruşması için kapatıldı.



MÜTALAALAR DİNLENDİ


Duruşmanın başında savcının mütaalasını ve Özgecan'ın ailesinin avukatlarını dinleyen mahkeme kısa bir ara verdi, ardından salona gelip kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, her 3 sanığı da 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.







İNDİRİM UYGULANMADI


Heyet ayrıca katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken'i 'bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 27 yıl, Fatih Gökçe'yi ise aynı gerekçe ile 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanıkların cezalarında indirim uygulamadı, karar avukatlar tarafından alkışlandı.



Davutoğlu'ndan anneye telefon






Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan ile telefonda görüştü. Davutoğlu'nun görüşmede, “Hiçbir şey acımızı dindirmez ama mahkeme kararı toplum vicdanını biraz olsun rahatlattı. İnşallah bu karar başka Özgecanlar olmaması için caydırıcı olur" dediği öğrenildi.



Karar toplum vicdanını rahatlattı






Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu kararın ardından açıklama yaptı. Sanıklara verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını memnuniyetle karşılandığı belirten Ramazanoğlu “ Mahkemenin sanıklar hakkında indirim kararı vermemesi toplum vicdanını rahatlatmıştır" dedi.



Emsal bir karar çıktı


Özgecan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, “Her 3 sanık da ömürleri boyunca cezaevinde kalacaklar ve özel hücrede, özel infaza tabi tutulacaklar" dedi. Kararın Yargıtay tarafından da onanacağına inandıklarını söyleyen ve emsal olmasını dileyen Küçük, “Emsal bir karar çıktı. İndirim de uygulanmaması çok önemli" şeklinde konuştu.







Erdoğan'a beyaz örtü göndereceğim


Özgecan'ın annesi Songül Aslan ise kızının geri gelmeyeceğini ancak verilen cezaya sevindiğini söyledi. Aslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a adalet yerini bulduğunda beyaz başörtüsü göndereceği sözünü verdiğini ve bunu yapacağını da ekledi.








#Özgecan
#Özgecan Aslan
#özgecan cinayeti
#Songül Aslan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.