EDISYON:

PKK/YPG Münbiç'ten çekilecek

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0028/04/2018, Cumartesi
G: 28/04/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Menbiç'teki YPG varlığına ilişkin açıklamada bulundu
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Menbiç'teki YPG varlığına ilişkin açıklamada bulundu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Brüksel'de, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Yol haritası uygulanırsa PKK/YPG'nin Münbiç'ten çekilecek" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri de görüşmeye ilişkin, açıklama yaptı. Açıklamada, Münbiç ve teknik komitelerin konuşulduğu ve önceki mekanizmanın devam edeceği belirtildi.

FIRAT'IN DOĞUSUNDA DA UYGULANACAK

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Menbiç'teki YPG varlığına ilişkin, "Yol haritası uygulanırsa YPG Menbiç'ten çekilecek. Aksi takdirde biz Afrin'de, Kandil'de olduğu gibi teröristlere müdahale etmek durumundayız. Münbiç modelini Suriye'nin diğer kesimlerinde, özellikle Fırat'ın doğusunda uygulayacağız. Böylelikle (ABD ile) ikili ilişkilerimizde gerginliği yol açan bir konuda da birlikte adım atmış olacağız" dedi.

S400'den dönüş yok

ABD'li mevkidaşı ile S-400 konusunu da konuştuklarını anlatan Çavuşoğlu, "Biz ilk alım için adımlarımızı attık, bunun geri dönüşü yok. Gelecek dönemler için farklı adımlar olabilir. S-400 sürecini baştan sona anlattık" dedi.


Suriye'den çıkmayacağız

Öte yandan, ABD Senatosu'nun Silahlı Hizmetler Komisyonu'nda konuşan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye'den geri çekilme tartışmalarına ilişkin, "DEAŞ ile mücadelemiz devam ediyor. Bu mücadeleyi, bölgeden daha fazla destek getirerek genişleteceğiz" ifadelerini kullandı.

#ABD
#Mike Pompeo
#Mevlüt Çavuşoğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.