EDISYON:

Rövanş hazırlığı

Mehmet Güney
04:0027/09/2023, Çarşamba
G: 27/09/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

CHP’de 38. Olağan Kurultayı için 16 Eylül’de başlayan ve 15 Ekim’de sona erecek il kongrelerinde 33 il geride kaldı. Ortaya çıkan sonuçlara göre genel merkez ile yönetimin hesapları da değişti.

Bugüne kadar yapılan kongrelerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinin güçlendiğini gören değişimciler bu durumu tersine döndürmek için arayışlarına hız verdi. 8 Ekim’de İstanbul için yarışın kıyasıya geçmesi beklenirken değişimciler kaybettikleri delege gücünü Antalya, Adana ve Kocaeli’den telafi etmeyi planlıyor. Değişimcilerden bir isim, “Ankara ve İzmir’i kaybettik. Buralarda delege sayısı yüzün üzerinde. Antalya, Adana, Sakarya ve Kocaeli gibi delege sayısının olduğu yerleri kazanarak gücü korumak istiyoruz’’ dedi. Ankara 72, İzmir 56 delege gönderecek. Yarışın çetin geçmesinin beklendiği Adana 30, Antalya 32, Kocaeli 26, Sakarya ise 14 delegeye sahip.


#politika
#CHP
#kurultay

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.