EDISYON:

Saldırıya geçtiler!

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:008/03/2018, Perşembe
G: 8/03/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Paylaşılan yazının altına, Türkiye’nin hedef alındığı provokatif yorumlar yapıldı.
Paylaşılan yazının altına, Türkiye’nin hedef alındığı provokatif yorumlar yapıldı.

Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Karagül’ün dünkü makalesi sonrası BAE destekli çirkin bir kampanya başlatıldı. Sosyal medyada Yeni Şafak’ın Arapça hesabından paylaşılan yazının altına, Türkiye’nin hedef alındığı provokatif yorumlar yapıldı.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün Suudi Arabistan’a önemli bir çağrı yaptığı dünkü yazısı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’daki bazı çevreleri rahatsız etti. Karagül’ün “Muhammed Bin Selman, Sayın Prens, bu çağrı size: Kudüs’ü işgal edenlerle Kabe’yi koruyamazsınız!” başlıklı yazısının ardından çirkin bir kampanya başlatıldı. Her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapan BAE yine sahneye çıkarak Türkiye’yi hedef aldı.

BAE DESTEKLİ TROLLER

Yazının yayınlanmasının ardından, sosyal medyada BAE destekli troller harekete geçti. Yeni Şafak’ın Arapça hesabından paylaşılan yazının altına karalama amacıyla yorum olarak atılan fotoğraf ve skandal karikatürlerin sahte hesaplardan paylaşıldığı gözlendi. Paylaşımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alındı. Başbakanlığı döneminde İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile yaptığı görüşmenin fotoğrafları servis edilerek yeniymiş algısı oluşturulmaya çalışıldı.

FETÖ de dahil oldu

BAE destekli kirli kampanyaya bir müddet sonra FETÖ’cü hesaplar da dahil oldu. Makaleye yorum olarak, Türkiye’de yasak olan ancak yurt dışından erişimin sağlanabildiği FETÖ’nün yayın organı Zaman’ın Arapça sitesinden alıntı yapılarak paylaşımlarda bulunuldu.

#BAE
#Türkiye
#Dizi Yasağı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.