EDISYON:

Savunmada değil taarruzdayız

Yeni Şafak
04:0023/12/2018, Pazar
G: 23/12/2018, Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,

Terörle mücadelede ciddi bir strateji değişikliğine gittiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Artık tehdidi ve tehlikeyi kendi sahamızda değil, oluştuğu yerde karşılıyoruz. Savunmada değil taarruzdayız. Ülkemize tehdit oluşturan son terörist de ortadan kalkana kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve kararlı duruşuyla 15 Temmuz ile başlayan arınma sürecinin odaklandığı en önemli başlıklardan birinin de terörle mücadele olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, FETÖ başta olmak üzere PKK, DEAŞ ile mücadelenin olmazsa olmazları olduğunu ve kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

DIŞARIDA KARŞILIYORUZ

TBMM Genel Kurulundaki 2019 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde hükümet adına konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Terörle mücadelede ciddi bir strateji değişikliğine gittik. Artık tehdidi ve tehlikeyi kendi sahamızda değil, oluştuğu yerde karşılıyoruz. Savunmada değil taarruzdayız. Ülkemize tehdit oluşturan son terörist de ortadan kalkana kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız.” ifadelerine yer verdi.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ ESAS

“Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen her türlü tehdit ve tehlike ile mücadeleyi başarıyla yürütmekteyiz.” diyen Oktay, şöyle konuştu: “Sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsaade etmeyeceğimizi, her seviyede ve her platformda tekrarlıyoruz. Bölgesinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasına büyük önem ve destek veren Türkiye, komşularının da toprak bütünlüğünden yanadır. Elde edilen en önemli kazanımlardan biri, İdlib çatışmasızlık bölgesindeki gelişmelerin yönünün değiştirilmesidir. Bu başarı, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsi gayretleri ve Sayın Putin’in de olumlu yaklaşımı ile 17 Eylül 2018 Soçi Zirvesi’nde Türkiye ve Rusya arasında varılan mutabakat sonucunda elde edilmiştir.”

Doğrudan milleti hedef alıyorlar

  • Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni yönetim sisteminin ilk Cumhurbaşkanlığı görevine milletin büyük teveccühü ve desteğiyle geldiğini belirterek, “Tamamı demokratik yöntemlerle yaşanmış bu süreci ‘tek adamlık’ iddiasıyla karalamaya çalışmak, millete hakarettir. Bu iddiayı dile getirenler, Sayın Cumhurbaşkanımıza değil, aslında doğrudan milletimize saldırmaktadır. Biz, Atatürk’ün Meclis’te sapasağlam yerini bulan ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ düsturunun arkasındayız” dedi.

KARAR SÜRECİ HIZLANDI

Başkanlık sisteminin, Türkiye’de önceki sistem yürürlükteyken de açıkça tartışılan bir konu olduğunu dile getiren Oktay, önceki sistemde çok başlılık, hızlı karar verilememesi, hızlı hareket edilememesi, esnek olunamaması ve hareket alanının darlığının herkesin gündeminde olduğunu anlattı.

MİLLİ İRADE TESİS EDİLDİ

Oktay, Türkiye’de ne zaman milli irade hakimiyeti tesis edilse “tek adam” iddiasının dile getirildiğine dikkati çekerek, şehit Başbakan Adnan Menderes ve Türkiye tarihinin en önemli ekonomik hamlelerinden birini hayata geçiren merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal için de aynı iddianın dillendirildiğini belirtti.

Maraton 345 saat sürdü

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Genel Kurul’daki görüşmeleri 345 saat sürdü. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 23 Ekim’de başlayan bütçe maratonunda 101 kamu kurum ve kuruluşu ile 125 üniversitenin bütçeleri müzakere edildi. 22 Kasım’a kadar süren görüşmelerde, 19 birleşimde 190 saat 34 dakika çalışma yürütüldü.

EN UZUN GECE

  • Komisyondaki yoğun çalışmanın ardından 2019 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanun Tasarısı, 10 Aralık’ta Genel Kurul’a geldi. Çalışmalarını hafta sonları dahil aralıksız sürdüren Genel Kurulda, bütçe görüşmeleri kapsamında 12 birleşim gerçekleştirildi. “2018’in en uzun gecesi”nde tamamlanan bütçenin mesaisi 155 saat sürdü.

BÜTÇE KABUL EDİLDİ

Bütçenin komisyon ve Genel Kuruldaki görüşmelerinde 4 bin 298 sayfa tutanak tutuldu. Müzakerelerde, kurumların bütçeleri üzerinde AK Parti’den 133, CHP’den 144, HDP’den 92, MHP’den 85, İYİ Parti’den 82, lehte ve aleyhte ise 22 milletvekili olmak üzere toplam 558 milletvekili söz aldı. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından yeni sistemin ilk bütçesi, yapılan oylama sonucu kabul edildi.

#TBMM
#Bütçe
#Fuat Oktay
#Terörle mücadele

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.