EDISYON:

Sedef Kabaş iddianamesi tamamlandı: 11 yıl 8 ay hapsi isteniyor

19:2811/02/2022, Cuma
G: 11/02/2022, Cuma
DHA
Sedef Kabaş
Sedef Kabaş

Katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret eden Sedef Kabaş hakkında iddianame hazırlandı. Kabaş hakkında zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 7 yıla kadar hapis talep edilirken, bakanlar Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan toplam 4 yıl 8 aya kadar hapsi istendi.

Gazeteci Sedef Kabaş, Tele1'de katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmiş,
"Büyükbaş hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz, o saray ahır olur."
ifadelerini kullanmıştı.

Skandal sonrası 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklanan Kabaş, cezaevine gönderilmişti.

TOPLAMDA 11 YIL 8 AY HAPSİ İSTENİYOR

Hazırlanan iddianamede, Gazeteci Sedef Kabaş hakkında zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 7 yıla kadar hapis talep edilirken, bakanlar Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan toplam 4 yıl 8 aya kadar hapsi istendi.


#Sedef Kabaş
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Hakaret
#İddianame
#Süleyman Soylu
#Adil Karaismailoğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.