EDISYON:

''Siber'' doktoraya ''siber'' burs

Ayfer Mallı
00:0022/06/2013, Saturday
G: 21/06/2013, Friday
Yeni Şafak
''Siber'' doktoraya ''siber'' burs
''Siber'' doktoraya ''siber'' burs

Son dönemde artan siber saldırılara tedbir almak amacıyla Siber Güvenlik Stratejisi''ni hazırlayan hükümet, siber güvenlik alanındaki akademik eğitimleri de artırma kararı aldı. Bu kapsamda, bu alanda en az bir doktora ve iki yüksek lisans programları açılacak. Siber güvenlik konusunda yaz kampları düzenlenecek. Siber güvenlik alanında Türkçe, kitap, dergi, makale kaynakları çoğaltılacak.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım''ın başkanlığında yeni oluşturulan Siber Güvenlik Kurulu, 2013-2014 dönemine ilişkin Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı''nı hazırladı. Planda yer alan hedefler şöyle: Bu kapsamda siber güvenlik altyapısının geliştirilmesi ile ilgili YÖK''te bir komisyon kurulacak. İlgili branşların lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesi müfredatlarına siber güvenlik ile ilgili dersler eklenecek. lk, orta, lise ve üniversite kategorilerinde bilgi güvenliği bilinçlendirme video/poster yarışmaları organize edilecek. İlk, orta, lise öğretimi ve yaygın eğitimde siber güvenlik eğitimleri yaygınlaştırılacak. Meslek liselerinin bilgisayar programcılığı bölümlerinin müfredatına siber güvenlik eklenecek.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.