EDISYON:

Tanju Özcan CHP'den ihraç edildi: 'Tek adam olduğunu bir kez daha göstermiş oldu'

14:4126/07/2023, среда
G: 26/07/2023, среда
Yeni Şafak
Tanju Özcan
Tanju Özcan

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için karar verdi. Tanju Özcan CHP'den resmen ihraç edildi. Karar sonrası açıklama yapan Özcan, bu durumun hukuk dışı olduğunu belirterek, "Tek adam olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Özcan'ın avukatı Kübra Özcan da CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) verdiği ihraç kararıyla ilgili yargı yoluna başvuracaklarını bildirdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den ihraç edildi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
  • "Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca KESİN ÇIKARMA CEZASI verilmiştir."

CHP Tüzüğü'nün 'Parti Suçları' başlıklı 68'nci maddesinde Özcan tarafından ihlal edilen maddelerin; programa, tüzük kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak ve partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak olduğu belirtildi.

Özcan'dan ilk açıklama: Hukuk dışı bir karar

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karar sonrası ilk açıklamasında bunu beklediğini ve kararın hukuk dışı olduğunu söyledi. Özcan, “
Dün öğleden sonra neyle suçlandığımla ilgili belgeler bize ulaştı. Orada diyor ki 7 gün içinde savunmanızı yapın, diyor. Daha bugün birinci gün karar vermişler. Avukat ek süre istemiş ama kabul edilmemiş. Hukuk dışı bir karar bu. Sonuçta usulen aykırı olan bu kararı yargıya taşıyacağım. Bu tamamen ‘Bay Kemal’in kararı. Yüksek Disiplin Kurulu’nu kendi seçtirdi anahtar liste ile. Erdoğan’ı tek adam olmakla suçluyor, asıl kendisi tek adam. CHP içindeki yasama, yürütme ve yargı hepsi bunun elinde"
dedi.

'Tek adam olduğunu bir kez daha göstermiş oldu'

Parti içinde kalan son Atatürkçülerden birisinin kendisi olduğunu belirten Özcan,
“Bay Kemal’e hayırlı olsun. Şimdilik sevinsinler. Ama Atatürk’ün partisi, beni bugün ihraç edenlere ve ettirenlere tarih önünde hesap soracak. Bu kararı bekliyordum. FETÖ ile Sorosçularla, 10 Aralıkçılarla, terör sevicilerle el ele, kol kola yürüyen bir genel başkanın seçtiği Yüksek Disiplin Kurulu’ndan hukuki bir karar beklemiyordum. Tek adam olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Son kalan Atatürkçülerden bir tanesi bendim. Beni de göndererek partiyi kendince temizlemiş oldu. Kararı yargıya taşıyıp itiraz edeceğim. Hayırlısı olsun”
diye konuştu.

'Koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun'

Tanju Özcan kararın ardından sosyal medya hesabından da açıklama yaptı. Özcan şu ifadeleri kullandı:

"Başarısız Bay Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Seçim kaybetti ama anahtar liste ile kendi seçtirttiği YDK’ya beni partiden ihraç ettirtti.
Karar, emin olun sadece CHP’nin Atatürkçü gömleği çıkartmasını isteyen Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve HDP’li terör sevicileri ziyadesiyle mutlu etmiştir.
Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun.
Ben Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi çizgimden taviz vermeden yoluma devam edeceğim.
Sorosçulara, Fetöcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez. Bu mevcut yönetimden de başka bir şey beklemiyordum.
Bugün beni ihraç ettiler, yarın sırada Atatürkçü kalmaya kararlı olan diğerleri…
Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, ve kurucu değerlerimiz…"

İhraç kararı yargıya taşınacak

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın avukatı Kübra Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) verdiği ihraç kararıyla ilgili yargı yoluna başvuracaklarını bildirdi.

Tanju Özcan'ın dosyasının görüşüldüğü CHP YDK'nin ardından açıklama yapan Kübra Özcan, kurula sözlü savunmada bulunduğunu söyledi. Sadece usule ilişkin savunma yaptıklarını belirten Özcan,
"Süre talep ettik çünkü yasal savunma süremiz henüz dolmamıştı. Fakat bizim itirazlarımız değerlendirilmeksizin ve süre verilmeksizin ihraç kararı çıktı. Bu itirazlarımız değerlendirilmediğinden kararı kabul etmiyoruz"
dedi.

'Adalet ve Değişim Yürüyüşü' yapmıştı

Son dönemde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine ilişkin açıklamalarıyla dikkat çeken Özcan, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Özcan sonrasında ise Bolu’dan Ankara’ya “Adalet ve Değişim” sloganı ile bir yürüyüş gerçekleştirmişti.

Yürüyüşünü CHP Genel Merkezi önünde tamamlayan Özcan, Kılıçdaroğlu'na “istifa” çağrısında bulunmuştu.


#Tanju Özcan
#CHP
#ihraç

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.