EDISYON:

Tercih değil zorunluluk

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0011/10/2016, Salı
G: 11/10/2016, Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye ve Irak’a olan ilgisinin en önemli sebebinin DAEŞ ve PKK, YPG gibi teröristlerin bu ülkelerden saldırısı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki mücadelesi alelade bir tercih değil, hayati bir zorunluluktur” dedi.

Cumhurbaşkanı, 23. Dünya Enerji Kongresi Açılış Oturumu'ndaki konuşmasında, huzur ve barış için tüm ülkeleri birlikte hareket etmeye çağırdı. Erdoğan şunları söyledi: Suriye'ye, Irak'a, Ortadoğu'ya huzur ve barış getirmek için gelin el ele verelim. Halep'teki küçük bir çocuk şöyle ufka baktığında içi umutla dolmalı ancak bugün Halep'te ufka bakan çocuklar, sadece helikopterlerin ve uçakların kendilerini hedef alan bombalarını görüyor. Musul'da ufka bakan bir çocuk, özgürce gelecek hayalleri kurabilmeli ancak bugün Musul'daki çocuklar ufka baktıklarında sadece DAEŞ zulmüyle, DAEŞ sonrası maruz kalma korkusu yaşadıkları mezhepçilik tehdidinin mukayesesini yapabiliyor.



BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM


Bunun için biz diyoruz ki; Suriye'de çatışmaların durması ve insani yardımların hiçbir kısıtlama olmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gelin hep birlikte gayret sarf edelim. Musul'un hem DAEŞ tehdidinden hem mezhepçilik baskısından kurtarılabilmesi için gelin birlikte mücadele edelim. Gelin, yeni ufukları hep birlikte kucaklayalım.


3 ay önce ordumuzun içine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü mensubu bir grup terörist darbe girişiminde bulundu. Milletimizin cesareti sayesinde bu girişimi akamete uğrattık. Sizler de bu hain terör eyleminden 3 ay sonra bu kongre vesilesiyle İstanbul'a gelerek ülkemize destek vermiş oldunuz. Umarım sizlerin bu asil duruşunuz hala Türkiye'ye açıkça destek vermekten imtina eden, hala darbeci teröristleri bahane ederek bize insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkan birilerine örnek olur.



AYNI HAKKA SAHİBİZ


Türkiye'nin Suriye ve Irak'a olan ilgisinin en önemli sebeplerinden birisi de bu ülkelerde faaliyet gösteren DAEŞ ve PKK, YPG mensubu teröristlerin Türkiye'ye yönelik saldırıları. Bunun için kendi topraklarımızda nasıl yoğun ve başarılı bir mücadele yürütüyorsak ülkemize yönelik terör tehditlerinin kaynağı durumundaki Suriye ve Irak'ta da aynı hakka sahip olduğumuza inanıyorum. Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki mücadelesi alelade bir tercih değil, hayati bir zorunluluktur.



Kardeşliğimiz daimidir


23. Dünya Enerji Kongresi'nin “Başkanlar Oturumu'nda” konuşan Azerbaycan Cumhurbaşakın İlham Aliyev, Türkiye'nin 15 Temmuz


darbe girişiminden çetin bir sınav vererek çıktığını ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın etrafında birleştiğini ifade etti. Azerbaycan'ın Türk halkının gösterdiği dayanışma ve birlik ruhuyla gurur duyduğunu vurgulayan Aliyev, “Türkiye, büyük bir kahramanlık göstererek darbe girişimini karşısına aldı. Bugününü ve geleceğini korudu” diye konuştu. Aliyev, iki ülke arasındaki ilişkilere işaret ederek, “Türkiye ile bizim dostluğumuz, birliğimiz, kardeşliğimiz daimidir” dedi.



#Dünya Enerji Kongresi
#DAEŞ
#PKK
#YPG

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.