EDISYON:

Türkiye'de Kürt sorunu olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'na HDP'li Sancar'dan destek: Doğru bir adımdır

10:1619/04/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu-Mithat Sancar
Kemal Kılıçdaroğlu-Mithat Sancar

HDP'li Mithat Sancar, CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kürtler' başlıklı videosuna destek verdi. Kürtlere terörist muamelesi yapıldığını iddia eden ve Türkiye'de Kürt sorunu olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışını olumlu değerlendirdiklerini söyleyen Sancar, "Biz büyüyoruz, güçleniyoruz. Sadece belli bir bölgeye sıkışmış değiliz, Türkiye’nin dört bir yanındayız" dedi.

CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Türkiye'de Kürt sorunu olduğu algısını oluşturmaya çalıştı.

Kılıçdaroğlu HDP'li Mithat Sancar'dan onay aldı

Adaylığını açıklamasında bu yana terör örgütü elebaşlarından ve HDP'lilerden destek mesajları alan Kılıçdaroğlu, iktidarı hedef alarak her seçim döneminde Kürtlere toplu bir yaftalama yapıldığını öne sürdü. Kürtlere terörist muamelesi yapıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri HDP'li Mithat Sancar'dan da onay aldı.

Birlik mesajı verdi: Biz büyüyoruz güçleniyoruz

HDP'li Sancar, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışını gayet olumlu değerlendiriyoruz. Gelecekte daha demokratik daha barış içinde bir yaşam için bir irade beyanı olarak kabul ediyoruz. Doğru bir adımdır. Bizler bunun daha da yaygınlaşması ve sonuca ulaşması için çalışıyoruz zaten. Bakın istedikleri kadar uğraşsınlar bu ‘terörist’ ithamı artık tutmuyor. Çünkü bu ülkede kendi dışında ‘terörist’ ilan etmedikleri kimse kalmadı. Kılıçdaroğlu’nun buna bu kadar açık tavrı almasını değerli buluyoruz. Her yolu denediler ama toplumu ‘terörist’ ithamında ikna edemiyorlar. Biz büyüyoruz, güçleniyoruz. Sadece belli bir bölgeye sıkışmış değiliz, Türkiye’nin dört bir yanındayız”


#Mithat Sancar
#HDP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.