EDISYON:

Tuz Gölü’ne koruma kalkanı

04:006/05/2023, Cumartesi
G: 5/05/2023, Cuma
Yeni Şafak
Konya Büyükşehir Belediyesi, Biyolojik Atık Su Arıtma tesisleri törenle açılışını yaptı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Biyolojik Atık Su Arıtma tesisleri törenle açılışını yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cihanbeyli ve Gölyazı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisleri törenle açıldı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tesislerin Tuz Gölü gibi dünya için önemli bir çevre varlığı için koruma kalkanı olacağına dikkat çekti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cihanbeyli’ye kazandırılan Merkez ve Gölyazı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerinin açılışı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçeye kazandırılan hizmetlerden dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, milletvekillerine ve parti teşkilatlarına teşekkür etti.

İKİ TESİS 81 MİLYONA MAL OLDU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir ilçenin ilçe olması için en önemli işlerinden birisinin altyapısının tamamlanması olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle Tuz Gölü gibi sadece bize değil, tüm dünyaya ait bir çevre varlığını korumak adına burada önemli iki tesisin açılışını yapıyoruz. Birisi ileri biyolojik Cihanbeyli Merkez Arıtma Tesisimiz, ikincisi de Gölyazı’daki İleri Biyolojik Arıtma Tesisimiz. Bugünkü bedellerle bu iki tesisin toplam yatırım bedeli 81 milyon lira. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İNSAN KAYNAKLI KİRLENME ÖNLENECEK

Tesislerin yapılmasında emeği geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, İlbank ve Tabiat Varlıkları Genel Müdürlerine teşekkür eden Başkan Altay şöyle devam etti: “Onların katkılarıyla bu işler hayata geçti. Kanun kapsamında özel çevre koruma alanındaki tesislerimizi tamamlayarak Tuz Gölü’ne insan kaynaklı kirletmenin önüne geçmiş olduk. Sizler bize destek olduğunuz sürece başaramayacağımız iş yok.”

GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATILDI

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte el ele, kol kola şehrimizin, Cihanbeyli ilçemizin her bölgesinde, her mahallesinde güzel hizmetlere imza atılmış durumda. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem ilçe belediye başkanımıza şehrimiz adına, insanımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

TUZ GÖLÜ GELECEĞE MİRAS KALACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, Cihanbeyli’den Kulu’yu, Kulu’dan da Cihanbeyli’yi ayırmadıklarını ifade ederek, “Ben bu topraklara hizmet etme noktasını kendi açımdan bir borç olarak görüyorum. Bugün yapacağımız atık su arıtma tesisi önemli bir tesis. Cihanbeyli’mize bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarını yaptı.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cihanbeyli Kaymakamı Fatih Uzun, AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Büneyye Ekinci, MHP Cihanbeyli İlçe Başkanı Bayram Akdoğan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Cihanbeyli ve Gölyazı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisleri dualarla açıldı.



#Konya Büyükşehir Belediyesi
#AK Parti
#Su Arıtma Tesisi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.