EDISYON:

Yangın söndürmedeki başarısızlığı yüzüne vurulan Ekrem İmamoğlu vatandaşla alay etti: Yanına gelirdim ama ayaklarım yorulur

19:5913/06/2023, Salı
G: 13/06/2023, Salı
Yeni Şafak
DHA
İkitelli'deki yangın ile ilgili incelemelerde bulunan İmamoğlu'na tepki
İkitelli'deki yangın ile ilgili incelemelerde bulunan İmamoğlu'na tepki

İstanbul’da itfaiyedeki liyakatsiz kadrolar nedeniyle yangınlara doğru dürüst müdahale edilemiyor. Bunun son örneği dört gün önce Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde çıkan yangında bir kez daha görüldü. Günler sonra bölgeye incelemeye giden İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, "Yeni mi geliyorsunuz" diyerek kendisine tepki gösteren vatandaşa "Seni duyamıyorum, gel burada konuş" şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine vatandaşın "Haydi tatile, tatile" dediği duyulurken İmamoğlu, "Senin yanına gelirdim ama ayaklarım yorulur" ifadelerini kullandı.

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada çıkan yangının günlerce söndürülememesi itfaiyedeki liyakatsiz kadrolaşmayı bir kez daha gündeme getirdi. Yeni Şafak’a konuşan bir yetkili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) el değiştirmesinden sonra personeli değiştirilen ilk kurumun itfaiye olduğunu söyledi. Başakşehir'deki yangının çıktığı bina kül olurken, İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu bölgeye ancak bugün gidebildi.

Dört gün sonra yanan binayı inceledi

İmamoğlu, dört gün sonra Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde yanan altı katlı binayla ilgili incelemelerde bulundu. İtfaiye yetkililerinden bilgi alan İmamoğlu,
"Bir can kaybı olmaması hepimiz için sevindirici. İnsanların tahliye olması sevindirici. Çok yakın mesafede bulunan tesislere hiçbir şekilde yangının sıçramadan kontrol altına alınıp söndürülmesi kıymetli. Bütün itfaiye ekiplerimize teşekkür ediyorum. Şu an gördüğüm kadarıyla yangın kontrol altında. Soğutma çalışmaları sürüyor."
açıklamasında bulundu.


Tepki gösteren vatandaşla alay etti: Seni duyamıyorum

İmamoğlu,
"Yeni mi geliyorsunuz"
diyen bir kişiye,
"Seni duyamıyorum, gel burada konuş"
şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine işçinin
"Haydi tatile, tatile"
dediği duyulurken, İmamoğlu,
"Senin yanına gelirdim ama ayaklarım yorulur
" diyerek yanıt verdi.


#Ekrem İmamoğlu
#CHP
#İstanbul
#Başakşehir
#Yangın

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.