EDISYON:

Yine zaman ayarlı alçaklık

Yeni Şafak
Oktay Yıldırım
00:1029/06/2016, Çarşamba
G: 29/06/2016, Çarşamba
Yeni Şafak
Atatürk Havalimanı dün 21:50'de hain bir saldırının hedefi oldu.
Atatürk Havalimanı dün 21:50'de hain bir saldırının hedefi oldu.

Türkiye’nin Rusya ve İsrail’le normalleşme sürecine girdiği gün hainler İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nı kana buladı. 3 terörist önce uzun namlulu silahlarla sivillere ve polislere kurşun yağdırdı ardında da üzerlerindeki bombayı patlattı. Hain saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı.

İstanbul'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 3 ayrı saldırı meydana geldi. Havalimanına gelen 3 canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırılarda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı. Saldırganların X-ray cihazlarının olduğu bölüme gelerek, önce el bombası fırlattığı ve sonrasında da etrafa ateş açarak polisle çatışmaya girdi. Polis tarafından vurulan saldırganlar, daha sonra üzerlerindeki bombalarla kendilerini patlattı.



Saldırının ardından Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar ile çevredeki bütün yollar kapatıldı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk edildi.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin son dakika gelişmelerle ilgili Meclis Genel Kurulu'nda açıklama yaptı.



FARKEDİLİNCE SALDIRDILAR


Şüpheli, 2 arkadaşı ile çıkış terminalinde bir araya gelince polisler müdahaleye hazırlandı. Ancak durumu farkeden teröristler yanlarında bulunan kalaşnikoflarla önce polislere ardından da sivillere kurşun yağdırdı. Polisler de hainlere karışılık verdi. Bir canlı bombanın polis tarafından vurulduktan sonra kendini patlattığı iddia edildi. Teröristlerden biri, terminalin gelen yolcu bölümüne, diğeri ise giden yolcu bölümünde üzerindeki bombayı patlattı.







CAN PAZARI YAŞANDI


Diğer terörist ise CIP salonu girişinde kendini infilak ettirdi. Patlamaların ardından havalimanında tam bir can pazarı yaşandı. Ölü ve yaralılar patlamadan 5 dakika sonra olay yerine 50'ye yakın ambulansla en yakın hastanelere kaldırıldı. Patlamanın ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki bütün uçuşlar durduruldu. Ayrıca gelen uçaklar da ya havada bekletildi ya da başka havalimanlarına yönlendirildi. Araç ve yaya giriş-çıkışları kapatıldı. Bölgeye çok sayıda polis özel harekat polisi sevk edildi.




İLK AÇIKLAMA VALİ'DEN


İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek açıklama yaptı. Vasip Şahin şunları kaydetti: Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında bulundu. Yaralılar hastanelerimize intikal ettirilmiştir. Yaralıların tedavileri, hastanelerde devam etmektedir. Detaylı incelemeler her yönüyle sürdürülmekte olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Yine yolcu giriş ve çıkışları hızla normale dönüştürülmekte olup kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır."



Kararlı duruş bekliyoruz




Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar sonrasında İstanbul Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir toplantı yaptı. Toplantıda Bakanlar Numan Kurtulmuş, Efkan Ala ve Fikri Işık da hazır bulundu. Toplantının ardından Erdoğan yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan'ın mesajında şunları kaydetti: Terörün, inanç dahil hiçbir değer gözetmeksizin, kurbanları arasında ayrım yapmaksızın hareket ettiğini göstermiştir. Dünyanın, özellikle de Batı ülkelerinin, yönetimleriyle, parlamentolarıyla, medyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla terör örgütlerinin bu oyununa karşı artık kararlı bir duruş sergilemelerini bekliyoruz. Şayet, tüm devletler, tüm insanlık olarak el ele verip terör örgütlerine karşı ortak mücadele yürütmezsek, bugün aklımıza getirmekten dahi korktuğumuz ihtimallerin hepsi de birer birer gerçekleşecektir. Atatürk Havalimanı saldırısının, Batı ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada terör örgütlerine karşı verilecek ortak mücadele için bir milat, bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum.



Yaptıranları lanetliyorum




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter adresinden İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Bozdağ, “İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Girişinde gerçekleştirilen menfur terör saldırısını, saldırıyı yapanları/yaptıranları lanetliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelesi, terör sona erene kadar etkin ve kararlı bir biçimde devam edecektir" ifadelerini kullandı.





Can kaybını artırmak için hain plan


Teröristlerin can kaybını artırmak için alçakca bir plana başvurdukları öne sürüldü. İddiaya göre x ray cihazını geçerek içeriye giren bir terörist 'Biraz sonra burad a bomba patlayacak' diyerek bağırdı. Yolcuların kapıya doğru akın etmesiyle de kapıda bekleyen teröristler önce kurşun yağdırdı, sonra patlattı.



Personelin çıkış saatiydi


Görgü tanıkların anlattıkları da yaşanan dehşeti ortaya koydu. Patlamada yaralanan THY yer hostesi Buket Karademir, “Çok korkunç bir patlamaydı. Ayağım kırık, alçıya alındı." ifadelerini kullandı. Havalimanında yer hizmetleri veren personelin çıkış saatine denk geldi, ölü ve yaralı sayısının bu yüzden de arttığı belirtildi.





Kahin ABD yine uyardı!


PKK'nın 13 Mart'ta 36 kişiyi katlettiği Ankara saldırısından 2 gün önce vatandaşlarını uyaran ABD, İstanbul'daki saldırıyı da önceden bildi! ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarının Türkiye'ye seyahat konusunda daha önce yayımladığı “dikkatli olun" uyarısını yinelemesinin ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'na saldırı gerçekleştirildi.



Saldırı anı kamerada




Patlama ve teröristin çevreye ateş açması güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Bir teröristin üzerindeki bombayı polis tarafından vurulduktan sonra patlattığı görüldü.





Yayın yasağı getirildi


RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.



'Hastanelerde kan ihtiyacı bulunmamaktadır'


Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da Atatürk Havalimanındaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği bildirildi. Açıklamada İstanbul'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığı ifade edildi.









#Bekir Bozdağ
#İstanbul
#Patlama

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.