Türk Halk Müziği'nin duayen isimlerinden Bedia Akartürk, Bursa'da gribal enfeksiyon tanısıyla özel bir hastanede tadevi altına alındı. Ziyaretçi akınına uğrayan Bedia Akartürk, önemli bir hastalığının olmadığını belirterek "Önemli bir şey değil, grip Allah'a çok şükür. Allah kötü hastalıklardan korusun. Ancak gribal enfeksiyon olduğu için doktorlarım bırakmadı. Hastanede yatmam gerektiğini yoğun tedavi programı uygulayacaklarını belirttiler" dedi.
Türk Halk Müziği'nin ünlü ismi 78 yaşındaki Bedia Akartürk, bu sabah Özel Medicana Bursa Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık 2 gün önce rahatsızlanan ve bu sabah öksürük ve soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılan Akartürk'e gribal enfeksiyon tanısı konuldu.
İlaç ve serum tedavisine başlayan doktorlar, Bedia Akartürk'ü tedbir amaçlı Kulak Burun Boğaz kliniği servisine yatırdı. Ziyaretçi akınına uğrayan Bedia Akartürk, önemli bir hastalığının olmadığını belirterek şöyle açıklama yaptı:
- "Önemli bir şey değil, grip Allah'a çok şükür. Allah kötü hastalıklardan korusun. Ancak gribal enfeksiyon olduğu için doktorlarım bırakmadı. Hastanede yatmam gerektiğini yoğun tedavi programı uygulayacaklarını belirttiler. Sağolsunlar çok iyi ilgileniyorlar. Her dakika kontrol ediyorlar. öksürük ve soğuk algınlığı şikayetiyle geldim hastaneye.
- Şu an tedavime devam ediliyor. Doktorlarım yarın son durumuma bakacaklar, duruma göre bir kaç gün daha tedavime devam edecekler. Sevenlerim korkmuş, korkacak bir şey yok Allah'a şükür. Allah sağlık versin. Ben daha halkımla, dinleyicilerimle birlikteyim her zaman için."
Akartürk, sanatçı dostlarının da kendisini yalnız bırakmadığını belirterek sürekli telefonla görüştüklerini söyledi.
Bedia Akartürk kimdir?
Türk Halk Müziği sanatçısı. 4 Şubat 1941, Ödemiş / İzmir doğumlu. Ailesinin tek çocuğu olan Bedia Akartürk, babasının soyadını ve kendi adını hiç değiştirmeden müzik piyasasında yer aldı. Sanat hayatına doğup büyüdüğü İzmir'in Ödemiş ilçesinde başlayan Akartürk, daha sonra yaşını büyüterek TRT İzmir Radyosu'nda çalışmaya başladı.
9 yıl İzmir Radyosu'nda edindiği birçok tecrübenin ardından Ankara Radyosu'na geçti. Sonraki sanat yaşamını Ankara’da sürdürdü ve Ankara Radyosundan emekli oldu. Sanatçı, özellikle o dönemde herkese nasip olmayan Paris Olympia'da muhteşem bir konser veren vererek Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etti.
- 45'lik, Anadolu Türküleri, Anam Ağlar, Aşka Yemin, Bayramdan Bayrama, Bedia Akartürk, Denize Dalayım mı, Derdimi
- Dermana Gezdim, Folklör Kraliçesi (1975), Gitme Bülbül, Gülende, Kervan (Ey Sevdiğim), Konyalım yürü, Konya Bülbülü 1,
- Konya Bülbülü 2, Kullar Olam, Neyleyim Neyleyim, Özür Diliyorum Senden (2004), Ödemiş Türküleri, Sıla Hasreti, Yumurtanın
- Kulpu Yok, Zühtü (1978).