EDISYON:

Canan Karatay: Dolandırılıyorsunuz

Yeni Şafak
18:0124/12/2016, Cumartesi
G: 24/12/2016, Cumartesi
IHA
Tartışılan açıklamalar yapan Prof.  Dr. Canan Karatay, fabrika ürünü tüketenlere kızdı.
Tartışılan açıklamalar yapan Prof. Dr. Canan Karatay, fabrika ürünü tüketenlere kızdı.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kadınca Söyleşi' programında konuşan ünlü Prof. Dr. Canan Karatay, insanların doğru beslenmediğini belirterek, "Ben 2013 yılında 70 yaşımda bir kere dolandırıldım. Ama sizler her daim dolandırılıyorsunuz" dedi. Fabrikada üretilen hiçbir besinin doğal olmadığını ve çocuklara yedirilmemesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Karatay, ilaçların da zararlı olduğunu kaydetti.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadınca Söyleşi" programına konuşmacı olarak katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay, merak edilen konular hakkında izleyicileri bilgilendirdi. Kartal Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa ilgi oldukça fazla olurken programın moderatörlüğünü Sibel Çakı ve Burçin Şimşek yaptı.



Programda söz alan İç hastalıklar ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda önemli bir noktaya dikkat çekti. İnsanların endüstri firmaları tarafından dolandırıldığını söyleyen Canan Karatay, “Doğru beslenmiyoruz. Ben 2013 yılında 70 yaşımda bir kere dolandırıldım. Ama sizler her daim dolandırılıyorsunuz. Onun için bir kere endüstrinin size çocuklarınıza sunduğu en lezzetli denilen yiyeceklerin hiç biri hakiki besin değil. Fabrikanın ürettiği hiçbir şey doğanın ürettiği bir şeyle eşit olamaz. Buna ilaç da dahil her türlü besin de dahil. Fabrikada üretilen pakete giren ambalaj yapılan her türlü besinin içinde vücudumuzun ihtiyacı olan gerekli hiçbir ana öğün yok. Hakiki protein, sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidrat yok. Hepsi tatlandırıcılarla katkılı kimyasallarla hepimizi oltaya getirmekle programlanmış. Fabrikalar bizim çocuklarımızın hamilelerimizin sağlığını düşünmek için kurulmamıştır. Sanki halkımızın ve bizim sağlığımızı düşünüyorlarmış gibi algı yaratılıyor. Herkes 1960'lardan beri endüstri için kendi sağlığından oluyor" dedi.








#Canan Karatay
#Diyetisyen
#Kardiyoloji
#İç Hastalıkları
#Kartal Belediyesi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.