EDISYON:

Frankfurt Kitap Fuarı’na tepkiler çığ gibi

04:0016/10/2023, Pazartesi
G: 16/10/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Frankfurt Kitap Fuarı
Frankfurt Kitap Fuarı

75. kez düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı, günlerdir Filistinli yazar Adania Shibli’nin ödül törenini ertelemesiyle konuşuluyor. Yazarın “Küçük Bir Ayrıntı” romanıyla ödül alacağı tören, şimdi ise İsrail-Filistin arasında devam eden çatışmalar bahane edilerek iptal edildi.

Frankfurt Kitap Fuarı ve Avrupa Yayıncılar Federasyonu’nun aldığı karar sonrası yayıncı kuruluşlar ve yazarlar fuardan çekildiğini duyurdu. İptal kararına birçok meslek birliği, kitap fuarı, yayınevi ve yazardan da tepki geldi.

BASIN YAYIN MESLEK BİRLİĞİ DE FUARDAN ÇEKİLDİ

Yaşananlara Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sharjah Kitap Kurumu, BAE Yayıncılar Birliği, Cezayirli yazar Said Khatibi, PublisHer Platformu, Basın Yayın Birliği, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, Profil Kitap gibi çok sayıda kurum, kuruluş ve kişi tepki göstererek fuardan çekildiğini duyurdu. Basın Yayın Birliği ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Frankfurt Kitap Fuarı Yönetimi’ni protesto kararı aldığını açıkladı. Birlik yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi: “Frankfurt Kitap Fuarı Yönetimi’nin Gazze’deki insanlık dramı ortadayken Filistinli yayıncılara karşı tavır koyarken, İsrail’in yaptığı katliamları açıkça destekleyen uygulamaları ve açıklamaları kesinlikle kabul edilebilir değildir. Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ve Basın Yayın Birliği Derneği üyesi yayıncılar olarak her zaman mağdur milletlerin yanında durduğumuz gibi bugün de Filistin halkının ve Filistinli yayıncı meslektaşlarımızın yanında durduğumuzu, haklı davalarını sonuna kadar desteklediğimizi ilan ederiz. Ayrıca üyelerimizin Frankfurt Kitap Fuarı’nın bu tavırlarını ve uygulamalarını protesto ederek kitap fuarına katılmayacaklarını bildiririz.”



#Frankfurt Kitap Fuarı
#Aktüel
#İsrail
#Filistin

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.