logo
EDISYON:

Lider eşlerine çeyizi tanıttı

08:3625/09/2024, Çarşamba
G: 25/09/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Emine Erdoğan, New York'ta geleneksel köklü Türk çeyiz geleneğini dünyaya tanıttı.
Emine Erdoğan, New York'ta geleneksel köklü Türk çeyiz geleneğini dünyaya tanıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nde Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenen "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" programına ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nde Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenen "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" programına ev sahipliği yaptı.

Programa, Nijerya, Kosova, Mauritius Fiji, Guatemala, Bosna Hersek, Yunanistan, Arnavutluk ile Esvatini liderlerinin eşleri katıldı.

Geleneksel köklü Türk çeyiz geleneğini dünyaya tanıtan Erdoğan, “Kültürel mirasların doğru değerlendirildiğinde insanlık olarak sürüklendiğimiz bunalımlara çözüm sunacak potansiyeli barındırdığına yürekten inanıyorum” dedi.

Emine Erdoğan, çeyizin gelinlik kızlar tarafından nasıl hazırlandığını, ürünlere işledikleri motiflerin her birinin anlamı olduğunu konuklarına anlattı.


#Emine Erdoğan
#Çeyiz
#Recep Tayyip Erdoğan
#Türkevi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.