EDISYON:

Oyuncak ayı için ameliyat masasına geçti

Yeni Şafak
10:277/10/2018, dimanche
G: 7/10/2018, dimanche
Diğer
Doktor, ameliyatın fotoğraflarını Twitter'dan paylaştı.
Doktor, ameliyatın fotoğraflarını Twitter'dan paylaştı.

Kanadalı bir cerrah, doğuştan gelen bir beyin rahatsızlığı bulunan 8 yaşındaki hastasını ameliyata almadan önce, çocuğun isteği üzerine oyuncak ayısını ameliyat etti.

Kanadalı bir cerrah, doğuştan gelen bir beyin rahatsızlığı bulunan 8 yaşındaki hastasını ameliyata almadan önce, çocuğun isteği üzerine oyuncak ayısını ameliyat etti. Operasyon sonrası yanyana yatan hastaların durumlarının iyi olduğu belirtildi. Doktorun paylaştığı "ameliyat fotoğrafları" sosyal medyada büyük ilgi çekti.

Doktor, hastasıyla arasında geçen anekdodu ve ameliyatın fotoğraflarını Twitter'dan paylaştı. "Nasıl hayır diyebilirdim?" notuyla paylaştı.

Dr. Daniel McNeely, doğumundan bu yana tedavisiyle ilgilendiği Jackson McKie'yi ameliyathaneye götürürken, hidrosefali (beyinde su toplanması) hastası olan çocuk doktordan "Küçük Bebek" adlı oyuncak ayısını da iyileştirmesini istedi.

BBC'nin haberine göre oyuncak ayının koltuk altında ufak bir yırtık tespit eden doktor, ayıya operasyon sırasında oksijen maskesi de taktı. Hastaneden yapılan açıklamada Jackson ve "Küçük Bebek"in ameliyatlarının başarılı geçtiği, yanyana yatan hastaların durumlarının iyiye gittiği belirtildi. Jackson'ın ailesi, doktora ve görev yaptığı Nova Scotia eyaletindeki Halifax IWK Sağlık Merkezi'ne, oğullarını operasyon öncesi rahatlatmak için harcadıkları çabadan dolayı teşekkür etti.

#Dr. Daniel McNeely
#Jackson McKie
#Oyuncak ayıyı ameliyat etti

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.