EDISYON:

Almanya işin ciddiyetini geç kavradı: Maske takma zorunluluğu geliyor

16:1622/04/2020, Çarşamba
G: 22/04/2020, Çarşamba
IHA
Almanya'da ölü sayısı 5 bini geçti.
Almanya'da ölü sayısı 5 bini geçti.

Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bini, vaka sayısının ise 148 bini aştığı Almanya'da halka 27 Nisan Pazartesi’den itibaren maske takma zorunluluğu geliyor.

Almanya'daki Kuzey Ren-Vestfalya, Aşağı Saksonya, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaleti sözcüleri ortak açıklama yayınlayarak 27 Nisan Pazartesi’den itibaren maske takma zorunluluğu geldiğini duyurdu.

  • Mağazalarda, marketlerde ve toplu taşıma araçlarında (tren, otobüs, tramvay, deniz otobüsü vs) maske takmak zorunlu olacak. 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına da uyulması gerekiyor.

Normal yaşama dönmede önemli


Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet (CDU) maske zorunluluğunun normal yaşama dönme açısından önemine değindi. Laschet açıklamasında, "
Sosyal mesafenizi koruyun ve hijyen kurallarına uyun. Uzmanlara göre, günlük maske takmak da enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Normal bir yaşama dönmek için dikkatli bir şekilde yardımcı olan her şeyi yapmalıyız. Yaşamının bazı alanlarında maske gereksinimi faydalı destek sağlayabilir
" ifadelerini kullandı.
#almanya
#maske takma zorunluluğu
#koronavirüs
#tedbir

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.