Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar: “Dün de oldu bu ara yine artçı sarsıntılar arttı. Bu defaki çok şiddetliydi. AFAD ve itfaiye ile görüştük. Herhangi bir olumsuz haber almadık. Bir yıkıntı ihbarı yok. Şu an için gözükmüyor. Tabi bir panik havası hakim.” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Malatya Yeşilyurt merkezli 5.3 büyüklüğündeki depremde son durum: Malatya'da 22, Adıyaman'da 1 kişi olmak üzere 23 vatandaşımız düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralanmıştır. Depremden etkilenen bölge için Malatya'dan 14 Ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman'dan 3 UMKE Timi, Kahramanmaraş'tan 2 Ambulans ve 1 UMKE Timi, Diyarbakır'dan 5 Ambulans olmak üzere, toplam 21 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirmesi yapılmıştır. Hastalarımızın tedavileri devam etmektedir. Halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kulladı.
Malatya'da meydana gelen Riçhter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki deprem, Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ’da da hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Diyarbakır’da bazı vatandaşlar sokağa çıktı.
Tunceli’den de AFAD ve Munzur Arama Kurtarma Derneği'nden (MUDAK) oluşan 30 kişilik ekip deprem bölgesine doğru hareket etti.
Paniğe neden olan Yeşilyurt merkezli deprem sonrası ise yeni sarsıntıların yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu. Vatandaşların cevabını merak ettiği soruya ise Prof. Dr. Bülent Oruç, tvnet canlı yayınında açıklık getirdi. Bunu söylemenin henüz erken olduğunu ifade eden Oruç, "Deprem riski bitmeden bir depremin ana şok mu öncü şok mu olduğunu söylemek çok güç." dedi.