ÖSYM'ye giriş için T.C. Kimlik Numarası ve şifrenizi kullanmanız gerekir. ÖSYM'ye giriş yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
ÖSYM'ye giriş yaptıktan sonra, sınav başvurularınızı yapabilir, sınav sonuçlarınızı öğrenebilir ve diğer işlemlerinizi yapabilirsiniz.
ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
ÖSYM'nin resmi web sitesini ziyaret edin.
"Aday İşlemleri Sistemi" sekmesine tıklayın.
ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yaptıktan sonra, sınav başvurularınızı yapabilir, sınav sonuçlarınızı öğrenebilir ve diğer işlemlerinizi yapabilirsiniz.
AİS'in tam açılımı Aday İşlemleri Sistemi. Adaylar AİS'e T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapabiliyor. ÖSYM'nin yapacağı herhangi bir sınava girmek için başvuru merkezine giden adaylara Başvuru Onay Belgesi ile birlikte Geçici Şifre veriliyor.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.
ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret eden adaylar burada yer alan e-Devlet İle Kayıt Ol butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolacaklardır.
e-Devlet şifresiyle ÖSYM AİS'e kayıt olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sunulan tüm işlemleri yapabileceklerdir.
ÖSYM aday şifresi, sadece o kişinin bildiği özel soruların cevaplanmasıyla oluşturulan ve adayın kendisinden başkasının onun adına işlem yapabilmesini engelleyen bir güvenlik şifresidir.
ÖSYM AİS aday şifresi güncellemek ve değiştirmek için de;
ÖSYM Aday Işlemleri sayfasından T.C kimlik numarası ve ekrandaki güvenlik numarası girilir.
Ardından şifre oluştururken, güvenlik sorusu ve cevabı da eksiksiz olarak girilir.
Tüm bilgiler tam olarak doldurulduktan sonra şifre yenilenecektir.
ÖSYM sonuçlarını ÖSYM'nin resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz. Sonuçları öğrenmek için, ÖSYM'nin resmi web sitesine gidin ve "Aday İşlemleri Sistemi" sekmesine tıklayın. Ardından, T.C. Kimlik numaranızı ve şifrenizi girin ve "Giriş Yap" butonuna tıklayın. Sonuçlarınızı "Sonuçlarım" sekmesinden öğrenebilirsiniz.
e-Devlet ile ÖSYM'ye giriş yaptıktan sonra, sınav başvurularınızı yapabilir, sınav sonuçlarınızı öğrenebilir ve diğer işlemlerinizi yapabilirsiniz.
e-Devlet ile ÖSYM'ye giriş yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
ÖSYM sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. Sonuçları öğrenmek için, e-Devlet'e giriş yapın ve "ÖSYM" hizmetinin altındaki "ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi" hizmetine tıklayın. Ardından, T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi girin ve "Giriş Yap" butonuna tıklayın. Sonuçlarınızı "Sonuçlarım" sekmesinden öğrenebilirsiniz.
ÖSYM sınav giriş belgesi, ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara girmek için gerekli olan belgedir. Sınav giriş belgesinde, sınava giren kişinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, fotoğrafı, sınav merkezi ve sınav tarihi gibi bilgiler yer alır. Sınav giriş belgesi, ÖSYM'nin resmi web sitesinden veya ÖSYM'nin çağrı merkezinden alınabilir.
Sınav giriş belgesini almak için, ÖSYM'nin resmi web sitesine gidin ve "Aday İşlemleri Sistemi" sekmesine tıklayın. Ardından, T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girin ve "Giriş Yap" butonuna tıklayın. Sınav giriş belgenizi "Sınav Giriş Belgelerim" sekmesinden indirebilirsiniz.
Sınav giriş belgesini, sınav günü yanınızda bulundurmanız ve sınav görevlisine ibraz etmeniz gerekmektedir. Sınav giriş belgesini kaybetmeniz durumunda, sınava giremezsiniz.
YKS başvuruları bugün itibarıyla başlayacak. 1 Şubat'ta başlayan başvurular 26 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran 2024'te yapılacak.
Üniversiteli adayları, 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT), 9 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) girecek.
YKS sonuçları açıklanacağı tarih belli oldu. YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos'ta düzenlenecek.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz'da yapılacak.
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos'ta düzenlenecek.
KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül'de, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.
KPSS Ön Lisans sınavına başvurular 13 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında alınacak.
KPSS Ortaöğretim oturumu için başvurular ise 18 Temmuz ile 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak.
DGS başvuru işlemleri 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak.
2024 DGS sınavı 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.
DGS sonuçları 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.