EDISYON:

Dünya yetimler gülünce güzel

Yeni Şafak
Talha Menteş
04:001/06/2018, Cuma
G: 1/06/2018, Cuma
Yeni Şafak
Yetimler, kendilerine tahsis edilen “Çocuk Sokağı”ndaki eğlence etkinliğine katıldı.
Yetimler, kendilerine tahsis edilen “Çocuk Sokağı”ndaki eğlence etkinliğine katıldı.

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) önerisiyle her yıl Ramazanın 15’inde düzenlenen “Dünya Yetimler Günü”nde, 13 farklı ülkeden ve Türkiye’den yüzlerce yetim, Fatih Belediyesi ve Yetim Vakfı’nın “Yeryüzü Sofrası” adı ile düzenlediği iftarda bir araya geldi.

İftar öncesinde Yetimler Vakfı’nın Edirnekapı’daki merkezine gelen yetimler, kendilerine tahsis edilen “Çocuk Sokağı”ndaki eğlence etkinliğine katıldı. Buradaki aktivitelerde keyifli anlar yaşayan çocuklara, kendileri için hazırlanan oyuncak paketleri hediye edildi. Yetimler daha sonra iftar yemeğinin verileceği Mihrimah Sultan Camisi avlusuna geçti.

KOMŞULARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Dünyanın değişik ülkelerinden Türkiye’ye gelen yetim çocuklar, hayallerini Yeni Şafak’a anlattılar. Afganistan’dan iki

yıl önce Türkiye’ye gelen 11 yaşındaki Ümit Nuri, “Afganistan’da okula gidip, arkadaşlarımla oynuyordum. Babam askerlere tercümanlık yapıyordu. Ülkemdeki yaşanan sıkıntıdan dolayı babam bizi Türkiye’ye getirdi. Burada elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Zeytinburnu’nda annemle beraber yaşıyorum. Komşularımızdan Allah razı olsun, çok yardım ediyorlar” dedi.

ŞEF OLMAK İSTİYORUM

Arnavutluk’tan gelen 13 yaşındaki Shaaip Toska ise, Türkiye’de İslam’ın çok güzel yaşandığını vurgulayarak, “Türkiye’yi çok beğeniyorum. İnsanlar çok güzel giyiniyor, Arnavutluk’ta başörtülü kızları göremezsiniz. Çok hoşuma gitti, sevdim burayı. Yemek yapmayı çok seviyorum. İleride iyi bir şef olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

SAVAŞ BİTERSE DÖNERİM

Yedi yıl önce Suriye’den gelen 12 yaşındaki Velid Bekkur, Hatay Yayladağ’da annesi ile birlikte yaşadığını söyledi. Velid Bakkur, “Burada günlerim iyi geçiyor elhamdülillah. Yedinci sınıfta okuyorum. Biz Türkiye’de olduğumuz için çok mutluyuz. Eğer bir gün Suriye’de savaş biterse, dönmek isterim” dedi.


Her yıl Ramazan ayının 15’inde kutlanan “Dünya Yetimler Günü”nde, Fatih Belediyesi ve Yetim Vakfı “Yeryüzü Sofrası” temasıyla iftar programı gerçekleştirdi. Türkiye’den ve 13 ülkeden yetimlerin katıldığı programda çocuklar gönüllerince eğlendi. Hayallerini Yeni Şafak’a anlatan yetim çocuklardan, Suriye’li 12 yaşındaki Velid Bekkur, ülkesinde devam eden savaşa çok üzüldüğünü ve savaş biter bitmez dönmek istediğini söyledi.

#Ramazan
#Yetimler
#İstanbul

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.