EDISYON:

Hans’ın seçim merakı

Yeni Şafak
Nur Banu Aras
04:009/05/2018, Çarşamba
G: 9/05/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Alman bakan Michael Roth, Akşener’e destek ziyare- tinde bulundu.
Alman bakan Michael Roth, Akşener’e destek ziyare- tinde bulundu.

Seçimlerle birlikte Almanya’nın Türkiye’ye olan ilgisi de ‘şaşırtacak’ şekilde yine artıyor. 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi Türkiye’ye gelerek seçimleri yönlendirme telaşına düşen Almanya’nın Avrupa ile ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth bu kez 24 Haziran öncesi sahneye çıktı. Roth’un 24 Haziran’a kısa bir zaman kala yaptığı ziyaretler ise dikkat çekti.

Resmi ziyaretler kapsamında Türkiye’ye gelen Roth’un temas trafiğinde muhalefet partileri ağırlığı oluşturdu.

AKŞENER’E BAŞARILAR DİLEDİ

Roth, ‘Millet İttifakı’nın başını çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldi. Roth-Akşener ziyaretinin ardından iki isim açıklama yaptı. Akşener’e başarılar dileyen Roth tepki çeken öngörülerde de bulundu. Roth, “Gelişmiş ülkeler için demokrasi vazgeçilmez bir unsurdur. Umarım Türkiye’deki seçimler de demokratik bir ortamda gerçekleşir. Türkiye’nin demokratikleşmesi ve hukukun üstünlüğü ancak böyle bir ortamda gerçekleşir” dedi.

‘KÜRT OYLARI SENDE’

Seçimleri yakından takip ettiklerini belirten Roth, “Güneydoğu’da AK Parti ve HDP arasında sıkışan Kürt seçmenin size karşı desteği olacağını da ön görüyoruz” ifadelerini kullandı. Roth’un söz konusu ifadeleri bile ziyaretinin amacını ortaya koyduğu şeklinde kulislerde yorumlandı.

‘AFRİN’İ BOŞALTIN’ DEMİŞTİ

Türkiye’nin başarılı bir şekilde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı devam ederken Roth, Türkiye’nin Afrin’e girmesini uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek bölgenin boşaltılması gerektiğini söylemişti.

#Almanya
#24 Haziran

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.