EDISYON:

YSK'dan yurtdışı seçmen açıklaması

Yeni Şafak
09:262/05/2018, Çarşamba
G: 2/05/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven

YSK Başkanı Sadi Güven, yurtdışı seçmen ile ilgili yaptığı açıklamada "Yurtdışında seçim yaptığımız 63 ülkede 123 temsilcilikte kaydı bulunan her vatandaş oyunu kullanabilir. Yurtdışında operasyonda görevli askeri ve diğer personel, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmaları halinde oy kullanabilecekler" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, erken seçimle ilgili açıklama yaptı. Başkan Güven, ''Türkiye seçim kütüklerinde hiçbir vatandaşımızın mükerrer kaydı yok'' dedi.

Güven'in açıklaması şöyle;

''Suriye ve Irak'ta operasyonda olan askerlere özel bir düzenleme yapılmadı. Kaydını bulunduğu görev yerine alanlar kullanabilecek. Şartları olan yurt dışında seçim yaptığımız 63 ülkede 123 temsilcilikte kaydı bulunan her vatandaş oyunu kullanabilir. Bu Almanya'daki görevli de olabilir. Herkes ancak bir kez oyunu kullanabilir. Mükerrer kayıtmış gibi algılanmasına hiç gerek yok. Türkiye seçim kütüklerinde hiçbir vatandaşımızın mükerrer kaydı yok. Yurt dışında görev yapan erler oy kullanamıyor diğer subaylarımızın oy kullanma hakkı var. Özel düzenleme yok.''

#YSK
#seçim 2018
#Sadi Güven

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.