TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin imzasını taşıyan, 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülerek kabul edildi. AK Parti ve MHP'lilerin oyları ile kabul edilen kanunla, 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'a' 'sosyal ağ sağlayıcı' şeklinde yeni bir tanımlama getiriliyor.
28 Temmuz 2020 tarihli ve 31199 sayılı Resmi Gazede’de yayınlanarak yürürlüğe giren Dijital Mecralar Komisyonu 17 üyeden oluşuyor. Mecliste vekili bulunan partilerin üye dağılımındaki oranla komisyonda da üyesi bulunacak.
Sosyal medya yasasının gerekliliğine dair ihtiyaç her geçen gür artıyor. Sosyal medya yasası ile sadece kişisel haklar saklanmayacak. Ekonomik açıdan da Türkiye'nin sosyal medyada söz söyleyebilme hakkı olacak. Peki, sosyal medya yasası neden önemli? Sosyal medya yasası ile Türkiye'nin otoritesini ortaya koyacak. Bu yasa ile sunucuların Türkiye sınırlarında tutulması ve Mahkeme kararlarının aynı gün uygulanması sağlanacak.