Sürücüsüz halk otobüsleri geliyor!

Yeni Şafak
15:096/04/2017, Perşembe
G: 6/04/2017, Perşembe
Yeni Şafak
Harry adı verilen sürücüsüz midibüsün kullanımına 2019 yılından sonra başlanması bekleniyor.
Harry adı verilen sürücüsüz midibüsün kullanımına 2019 yılından sonra başlanması bekleniyor.

Otomobil ve navigasyon teknolojileriyle ilgili yaptıklarıyla dikkatleri üzerine çeken Oxbotica şirketi, İngiltere’nin başkenti Londra’da sürücüsüz midibüs Harry’nin testlerine başladı. Geleceğin toplu taşıma aracı olarak gösterilen aracın prototipi oldukça dikkat çekti.

İngiliz Oxbotica şirketiyle Oxford Üniversitesi’nin ortak çalışması sonucu tasarlanan Harry isimli midibüs 3 hafta içinde gönüllü yolcularla birlikte teste başlayacak. Test süresi boyunca 100 Londralıyı Greenwich’teki iki kilometrelik rotada taşıyacak olan Harry’yi test etmek için bugüne kadar 5000 kişi başvurmuş durumda.

BBC’nin haberine göre bir bilgisayar tarafından yönetilen ve 16 km/s hızla hareket edebilen sürücüsüz midibüs, 5 kamera ve 3 lazerle mobil bir deneyim sunuyor. Bu sayede yolcularının midibüsün içinden dışarıdaki olayları izleyebileceği Harry, dünyanın en kalabalık konser alanı olan The O2 Arena’nın çevresindeki 3 kilometrelik alanda denenecek.


Normal otobüslere kıyasla oldukça küçük ve sadece 4 kişilik yolcu kapasitesine sahip Harry hakkında açıklama yapan İngiltere Sanayi Bakanı, Harry’nin GATEway Projesi kapsamında halkın güvenini sağlamaya çalışacağını belirtti. Halkın deneyeceği ilk sürücüsüz araç olacak olan Harry, bilgisayar tarafından yönetilecek. 100 metrelik görüş kapasitesine sahip olan Harry’nin testleri tamamen ücretsiz olacak.

Harry’nin 2019 yılında, ücretsiz deneme süreçlerindeki geri dönüşler kapsamında rötuşlara uğrayarak ücretli yolcu testlerine başlanacak ve kısa süre sonra yollarda olacak.


#sürücüsüz midibüs
#Oxford Üniversitesi
#Harry

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.