EDISYON:

Trump protestosunda aynı uygulamayı sildiler

Yeni Şafak
10:3929/01/2017, Pazar
G: 29/01/2017, Pazar
Yeni Şafak

ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslüman nüfusa sahip bazı ülke vatandaşlarının ABD'ye girişine ilişkin Başkanlık kararnamesini imzalamasının ardından, 300 kadar eylemci John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda protesto yaptı. Söz kosunu protestoya taksicilerin de katılmasına tepki gösteren halk, popüler taksi çağırma uygulaması olan Uber'i telefonlarından kaldırmaya başladı.

ABD Başkanı Donald Trump, görevi devralmasıyla birlikte Müslüman nüfusa sahip bazı ülke vatandaşlarının ABD'ye girişine ilişkin Başkanlık kararnamesini imzaladı. Bu kararname ABD'de ve tüm dünyada protestolara neden oldu. Bu protestolara bir yenisi de New York'taki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda gerçekleşti.



New York'ta Demokrat Partili Kongre Üyeleri ve aktivist grupların öncülüğünde 300 kadar eylemci, JFK Havalimanı'nın 4 Numaralı Terminal'inde gözaltına alınan 12 Iraklı'nın serbest bırakılması için bir araya geldi.



Bu gösteriye New York Taksi Çalışanları Birliği üyeleri de destek verince olan Uber'e oldu. Dünyanın en popüler taksi çağırma uygulaması Uber, söz konusu protesto olaylarını destekleyen taksicilere tepki olarak mobil cihazlardan kaldırılmaya başlandı.




Başta JFK Havalimanı'nda 12 Iraklı'nın serbest bırakılması için yapılan gösterinin faturası, taksicilerin de katılmasıyla birlikte dünyanın en popüler taksi çağırma firmasına yani Uber'e kesildi.



Söz konusu durum hakkında Uber yetkililerince henüz bir açıklama yapılmadı. Uber'in bu durumdan doğan kan kaybını nasıl düzelteceği ise merak konusu.





#Trump
#Uber
#JFK Havalimanı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.