TikTok’tan kullanıcıyı mutlu edecek yeni özellik: Metin gönderileri desteklenecek

09:2925/07/2023, Salı
G: 25/07/2023, Salı
Yeni Şafak
TikTok metin gönderilerini desteklemeye başladı
TikTok metin gönderilerini desteklemeye başladı

TikTok'a Twitter’a benzer metin paylaşma özelliği geldi. Video paylaşım uygulaması TikTok, artık yalnızca metinden oluşan gönderilerin de paylaşılabileceğini duyurdu. Kullanıcıların 15 saniyelik kısa videolar oluşturmasına ve paylaşmasına olanak tanıyan TikTok, mikroblog formatına uygun içerik paylaşımına imkan veren yeni özelliğini tanıttı. Metin gönderileri, Instagram Hikayeleri'ndeki paylaşımlara benzer şekilde arka plan rengi, yazı stili, müzik ve etiketler dahil oluşturulabilecek. Gönderiler bin karakterle sınırlı olacak.

Bugün dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan 1 milyardan fazla aktif kullanıcısına sahip
TikTok
yeni bir özelliğini duyurdu. Buna göre kullanıcılar, video ve fotoğraf serisinin yanı sıra yalnızca metinden oluşan içerikler oluşturup yayınlayabilecek.

TikTok’ta metin gönderisi nasıl paylaşılır?

Metin gönderileri, Instagram Hikayeleri'ndeki paylaşımlara benzer şekilde arka plan rengi, yazı stili, müzik ve etiketler dahil oluşturulabilecek. Gönderiler bin karakterle sınırlı olacak. Yeni
özelliğini kullanmaya başlamak için kullanıcıların Kamera sayfasına girmesi; bu sayfada fotoğraf, video ya da metin olmak üzere üç seçenek arasından seçim yapması gerekiyor. Üçüncü seçeneğe dokunduktan sonra kullanıcılar bir metin girişi alanına yönlendirilecek.

Paylaşılan gönderileri öne çıkarmak için tasarlanan diğer araçlar arasında ise içeriklerin etkileşimini artırmayı ve bunları internette gündem olan konu ya da trendler ile uyumlu bir hale getirmeyi amaçlayan, istenen temaya göre eklenebilen çıkartmalar ve etiketler kullanılabilecek.

TikTok'dan önce Meta, Instagram'a bağlı çalışan mikroblog platformu "Threads"i tanıtmıştı. TikTok'ta kullanıcılar, videolarını takipçileri ile özel olarak paylaşabilir veya herkese açık olarak paylaşabilir. TikTok kullanıcıları, videolarına müzik, efektler ve çıkartmalar ekleyebilir ve videolarını diğer kullanıcılarla paylaşabilir.

#TikTok
#TikTok metin gönderisi
#TikTok giriş

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.