EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e "özür" cevabı: Asıl özür dilemesi gereken sokakları ateşe boğanlardır

15:4313/09/2024, Cuma
G: 13/09/2024, Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe-Küçükyalı'da Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni'nde konuştu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'özür' çağrısına cevap verdi.

'Özür dilemesi gerekenler var'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 sene sonra da olsa samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç olduğunun altını çizerek, "gezi olayları ile ilgili özür dilemesi gereken varsa onlar haftalarca sokakları gerilime boğanlardır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye milyarlarca dolar faturası olan bu kalkışma üzerinden kendilerince biz özür bahsi açıyorlar. Evet, 11 sene sonra da olsa bu hadiseyle ile ilgili samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç vardı. Asıl öz eleştiri vermesi gerekenler sokakları kargaşaya boğanlardır. Milletin otobüslerini yakıp yıkanlardır. Çıkıp özür dilemesi gerekenler, polise saldıranlar, esnafın camını indirenlerdir. Özür dilemesi gerekenler Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık zarar çıkaranlardır." diye konuştu.

Özgür Özel ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i küfürbaz Dilruba Kayserilioğlu üzerinden eleştirip, “özür dile” çağrısı yapmış, o çağrı sonrası İzmir'de konuşan Özgür Özel, Dilruba adına özür dilerim. Sayın Erdoğan da bir adım atsın. O da söylediği sözden, AK Partili olmayanları üzen bütün ifadeler için özür dilesin. Türkiye normalleşmede yeni bir adım daha atsın. Millet bunu istiyor. Ben üstüme düşeni yaptım.”Sıra Erdoğan’da. Kırdığı herkesten özür dilesin.” sözleriyle Erdoğan'ın da özür dilemesi gerektiğini söylemişti.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Marmara Üniversitesi
#Gezi olayları

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.