EDISYON:

Murat Kurum'dan gece ve hafta sonu çalışan annelere müjde: İstanbul'a 7/24 kreş hizmeti geliyor

12:5825/01/2024, Perşembe
G: 25/01/2024, Perşembe
Tvnet

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu' tanıtım lansmanında İstanbul'a dair projelerini açıkladı. Kurum, 'Gece ve hafta sonları çalışan ailelerimiz için müjdemizi veriyorum. Her mahalleye çocuklarınız için kreş hizmeti götüreceğiz; polislerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm gece emekçilerimiz için 7/24 nöbetçi kreş hizmetini sunacağız.' dedi. Anne kart uygulamasını da değiştireceklerini söyleyen Kurum, 'İkinci bir müjde daha veriyorum. Aile kart’la 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını değiştiriyoruz. Artık hem yaşı 0-6’ya çıkarıyoruz, hem de babalara da çocuklarıyla ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz.' sözleriyle seçilmesi halinde yapacağı uygulamaları anlattı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Adayı Murat Kurum, 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu' tanıtım lansmanında İstanbul'a dair projelerini tek tek açıkladı. Önceliğimiz çocuklarımızı okula hazırlayan güvenli kreşler diyen Murat Kurum, çocuk, kadın ve ailelerin hayatını kolaylaştırmak için hazırladığı düzenlemeleri anlattı. Kurum'un vaatleri arasında 7/24 açık olacak nöbetçi kreşler de yer aldı.

7/24 nöbetçi kreşler açılacak

Öncelikle kadınlarımız ve aileler için; Her mahalleye kreş hizmeti götürülecek; gece emekçileri ve acil durumlar için 7/24 nöbetçi kreş uygulaması başlatılacağız diyen Kurum'un nöbetçi kreş açıklaması şu şekilde;

  • 'Gece ve hafta sonları çalışan ailelerimiz için müjdemizi veriyorum. Her mahalleye çocuklarınız için kreş hizmeti götüreceğiz; polislerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm gece emekçilerimiz için 7/24 nöbetçi kreş hizmetini sunacağız.'

0-6 yaş çocuğu olan ebeveynlere ücretsiz ulaşım

Anne kart uygulamasını da değiştireceklerini söyleyen Kurum, 'İkinci bir müjde daha veriyorum. Aile kart’la 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını değiştiriyoruz. Artık hem yaşı 0-6’ya çıkarıyoruz, hem de babalara da çocuklarıyla ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz.' dedi.



#Murat Kurum
#Cumhur İttifakı
#Seçim2024
#Kreş
#Nöbetçi kreş

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.