EDISYON:

Şehit Maşallah Abakay’dan geriye kalan görüntüler yürekleri dağladı

22:1522/09/2024, Pazar
G: 22/09/2024, Pazar
Diğer

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 22 Eylül 2024 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişimi esnasında şehit edilen Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın, şehit olmadan önce çektiği video sosyal medyada vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Şehit Abakay, üstünde askeri üniformasıyla görevdeyken çektiği videoda, "Dedeleri tarih yazan torunlar, tarih okunmakla yetinmez, tarih yazar." sözleriyle vatanseverliğini ifade etmişti. Şehit Maşallah Abakay'dan geriye kalan görüntüler yürekleri dağladı. Şehidin acı haberini Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Şehadetini Milli Savunma Bakanlığı Duyurdu

MSB tarafından yapılan açıklamada, “Pençe Kilit Operasyon Bölgesinde, 22 Eylül tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişimi esnasında kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

#Maşallah Abakay
#Şehit
#Irak

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.