Yeni Şafak 23 Ocak 1995’te “Türkiye’nin Önü Aydınlık’’ manşetiyle, bu ülkenin birikimini kamuoyuna yansıtmak için yayın hayatına başladı. Postmodern 28 Şubat darbesinin yaşandığı yıllarda vesayetçi yapılara karşı milli ve yerli iktidarlara destek veren gazete bu hassasiyetini millet iradesini devlet-millet iş birliğini öne alan yayın politikasını günümüze kadar 30 yıl boyunca ilk günün heyecanı ile sürdürdü. Yeni Şafak, yayın hayatına atıldığı ilk dönemde Türkiye, yeni bir sosyolojik yapılanmaya gidiyor, Refah Partisi’nin yükselişine şahit oluyordu. Milletimiz Refah Partisi’ni koalisyon ortağı olarak iktidara taşımıştı. Bu gelişmeler kendilerini Türkiye’nin sahibi olarak gören vesayet odaklarını harekete geçirdi, 28 Şubat 1997’de MGK toplantısında “Bin Yıl Sürecek” denilen yeni bir süreç başlatıldı. Yeni Şafak bu sürece de sessiz kalmayan nadir gazetelerden biri oldu.
1998’de nöbeti Albayrak ailesi devraldı. Başta Ahmet Albayrak olmak üzere, Nuri, Mustafa, Kâzım ve diğer Albayraklar, vesayet yapılarıyla mücadelede maddimanevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmadı. 28 Şubat sonrasında, faşist yönetim, Yeni Şafak ve Albayrak ailesine baskı ve zulmü adeta politika haline getirdi. Ancak Albayrak ailesi, bütün bunlara, bir nebze bile yılgınlık göstermeden göğüs gerdi. Yeni Şafak, 11 Ekim 1998’de, ‘Başörtüsüne Özgürlük’ eylemlerine öncülük etti, ‘Batık Banka’ olayları ve yolsuzlukların 28 Şubat’ın simgeleri haline geldiği günlerde Yeni Şafak bu olayların üzerine gitti. Öyle ki ‘yolsuzluk’ haberlerinden rahatsız olan iktidar, kolluk kuvvetlerini Yeni Şafak’ın üstüne saldı, baskınlar yaptırdı, gazete sahiplerini gözaltına alıp işkence yaptırdı. 11 Eylül saldırısının ardından ABD’nin Irak’a yönelik işgal hazırlıkları Türkiye’yi cenderede bırakıyordu. Irak’ta askerimizin başına çuval geçiriliyor ve Irak tezkeresine “Evet’’ dememiz dayatılıyordu. Yeni Şafak tezkereye karşı yoğun bir “Hayır’’ kampanyası yürüttü, 1 Mart tezkeresi Meclis’ten geçmedi. 2007 yılında ülkemizde 367 Krizi, 27 Nisan E-Muhtırası, 22 Temmuz Genel Seçimi ve 21 Ekim Anayasa Değişikliği Referandumu dâhil olmak üzere birçok siyasi ve sosyal olay yaşandı. Bu kritik süreçte Yeni Şafak her zaman olduğu gibi demokrasi ve milli iradeden yana tavır aldı, bütün Türkiye örnek bir tutum sergiledi. Ayrıca FETÖ’nün başarısızlıklarla sonuçlanan 2012 tarihli MİT kumpası, 2013 tarihli Polis-Yargı Darbesi ve 15 Temmuz 2016 tarihli Türkiye’yi işgale zemin hazırlama ve iç savaş çıkarmaya yönelik darbe görünümlü kalkışmada Yeni Şafak gazetesi attığı manşetlerle FETÖ terör örgütüne ve arka plandaki azmettiriciler MOSSAD ve PENTAGON’a karşı amansız bir mücadele verdi.
24 Şubat 2014’te Selam-Tevhid isimli hayalî örgüt üzerinden on binlerce insanın dinlendiğini ortaya çıkaran Yeni Şafak, “Derin Kulak Pensilvanya” manşetiyle Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehlikeye dikkat çekti. 7 Haziran 2015’te AK Parti, tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememişti. Bunun üzerine Yeni Şafak, “Erken Seçim’’ manşetiyle 1 Kasım’ı işaret etti. Yapılan erken seçimde halk AK Parti’ye tekrar ‘tek başına iktidar’ yetkisi verdi. Yeni Şafak 2 Kasım’da “Kirli İttifaklar Çöktü: AK Parti Tek Başına İktidar’’ üst başlığını kullanarak “Muhteşem Zafer’’ manşetini attı. 15 Temmuz ihanetinden bir gün önce, “18 Paşaya FETÖ Suçlaması” manşetini atan Yeni Şafak’ın darbe kalkışmasının olduğu günkü manşeti “FETÖ’nün İnfaz Timi”ydi.
AK Parti’nin kurulduğu süreçten 23 yıl geçti. AK Parti'nin kurulduğu süreçte vesayetçi yapıların kurduğu 28 Şubat benzeri otoriter yapılar onlarca yıl önce tesis edilmiş bir düzenin kendini yenilemek ayakta kalabilmek için son çırpınışlarıydı diyebiliriz. Ülkemiz her bakımdan ciddi bir ideolojik, siyasi, toplumsal ve yönetim krizi içindeydi. Yolsuzluk, kötü yönetim, adaletsizlik ve kısıtlamalardan halkımız bezmiş usanmıştı. AK Parti bu şartlar içinde kuruldu ve kuruluşundan 15 ay sonra yüce milletimiz AK Parti’yi tek başına iktidara getirdi. Ak Parti ülkenin içinde olduğu vesayetçi yapıların yarattığı derin krize rağmen ülke tarihinin en etkili ve başarılı reformlarını projelerini hayata geçirdi. Bu sayede hem kalkınma hem de devlet-millet ilişkisi noktasında ülke baştan sona yenilenmiş oldu. AK Parti'nin 23 yıllık iktidarı süresince ülkemizde iyi kötü birçok olaylar yaşandı. AK Parti iktidarı yaşanan olumsuzluklara büyük çapta çözümler buldu ancak çözüm bulamadıkları olaylar partiyi aşırı yıprattı. Bu yıpranmada AK Partinin kuruluşunda iktidarı devraldığı bir durumdan bambaşka bir Türkiye’de yaşamamızın da ciddi bir katkısı var. Çok değil yaklaşık 1 sene önce 2023’te yapılan çifte seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 milyon oy aldı. 10 ay sonra bu oylardaki düşüş Başkan Erdoğan tarafından ciddi irdeleniyor. İnşallah Türkiye 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 tarihli seçim sürecini yeniden yaşar ve AK Parti hak ettiği oy oranına erişir İnşallah!
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.